Waarom hebben het water of de ijsblokjes een slechte smaak of geur?

Eerste ingebruikname van een side-by-side koelkast met water-dispenser en/of ijsblokjes maker.

1. Nadat de koelkast is geïnstalleerd, moet er voldoende water uit de koelkast worden gehaald en weggegooid.
2. Het is mogelijk dat er problemen zijn met het water dat de koelkast in komt, of met het watersysteem in de koelkast.

Stappenplan bij in gebruik van waterfilter in koelkast.


Stap 1. Wanneer de koelkast in gebruik wordt genomen

Het water dat in het begin uit de koelkast komt, kan een slechte geur of smaak hebben. Wij raden u aan om, nadat de koelkast op de waterleiding is aangesloten, de eerste 8-11 liter (inhoud watertank) weg te gooien om het systeem schoon te spoelen.

We raden u aan om de ijsemmer af te wassen voor gebruik en de eerste 1 tot 2 dagen geen ijs uit de dispenser te halen. Gooi de inhoud van de eerste 2-3 volle ijsemmers weg.

Stap 2. Als het water ergens in het systeem vervuild raakt

Wanneer u de koelkast op de waterleiding aansluit, moet u niet vergeten om het waterfilter te installeren voordat u water uit de dispenser haalt. Als u water tapt zonder dat een waterfilter is geplaatst, raken de waterslang en de watertank vervuild; het is moeilijk deze weer te reinigen.

Stap 3. Als het waterfilter vervuild is

Als ijs of water een slechte geur of smaak heeft en uw koelkast al enige tijd in gebruik is, moet u het waterfilter vervangen. Ook als het filter niet verstopt is, kan het behoorlijk vervuild zijn. Nadat u het nieuwe filter heeft geplaatst, moet u het systeem doorspoelen door ongeveer 8-11 liter water te tappen en weg te gooien.

Opendraaien waterfilter koelkast

Let op!
1. Als u water uit uw eigen waterzuiveraar wilt gebruiken, kunt u deze rechtstreeks aansluiten via de waterslang aan de achterkant van de koelkast.
2. Als u de waterdispenser gedurende 2-3 dagen niet gebruikt in de zomerperiode, kan er een geur aan het water komen die u de dispenser komt. Gooi in dit geval de eerste 1 a 2 glazen die u uit de dispenser tapt weg.