Vriezer onderdelen

Filter 4267 resultaten
Vriezer onderdelen

Kies het merk van je Vriezer

Of kies een Vriezer onderdeel

Vriezer onderdelen

Bij PartsNL vind je alle losse vriezer onderdelen die je nodig hebt, zodat je je inbouw- of vrijstaande vriezer weer optimaal kunt gebruiken. De vriezer is tenslotte één van de meest gebruikte apparaten in je huis. Je gebruikt deze eigenlijk iedere dag, en de andere leden van je gezin waarschijnlijk ook. Kortom: een kapotte vriezer wil je snel repareren. Ook als je je keukenapparatuur goed onderhoudt en regelmatig schoonmaakt, zullen er onderdelen slijten of misschien kapotgaan. Moet je dan direct een nieuwe vriezer kopen? Gelukkig niet! In de meeste gevallen kun je met ons adviescentrum en de vele reparatievideo’s op onze website zelf aan de slag, als je maar eenmaal het juiste vervangende onderdeel in huis hebt.

Onderdelen van je vriezer vervangen?

Sommige onderdelen gaan relatief sneller kapot dan andere elementen. Meestal is dat een gevolg van natuurlijke slijtage, omdat de vriezer veel gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een vriezer scharnier of het vriezer rubber, dit zijn echt elementen die door ouderdom kapotgaan. Andere onderdelen gaan vooral stuk als er een ‘ongelukje’ heeft plaatsgevonden. De vriezer vriesvakklep of de vriezer vrieslade kan door ijsvorming vast komen te zitten, en breken als je deze vervolgens iets te hard opentrekt. Het is dus beter om deze lades niet te lang open te laten staan, en de vriezer regelmatig te ontdooien en schoon te maken om overmatig ijsvorming te voorkomen.

De vriezer groentelade en de vriezer glasplaat zijn vrij kwetsbaar, en zullen het niet snel overleven als je ze uit je natte handen laat vallen tijdens het afwassen. In de meeste gevallen is het mogelijk om een glasplaat en een eventuele sierstrip los van elkaar aan te schaffen. Of dit ook voor jouw vriezer mogelijk is, zie je direct als je het type- of modelnummer van je apparaat invoert op onze website. Ons systeem laat jou dan namelijk alle vriezer onderdelen en accessoires zien die passen bij dit specifieke type.

Verschillende onderdelen in je vriezer zijn gemaakt van kunststof. Deze elementen zijn eenvoudig schoon te maken, maar ze zijn ook vrij kwetsbaar. Neem bijvoorbeeld de artikelen in de categorie vriezer deurbak. Heb je het vriezer flessenrek te vol gezet, of te zwaar beladen? Dan kan de kunststof bak uitzetten of gaan scheuren, wat natuurlijk zonde zou zijn. Ook de vriezer deurgreep is doorgaans gemaakt van kunststof. Het kan op den duur gebeuren dat de greep afbreekt en dan is het gelukkig mogelijk om online een nieuw exemplaar te bestellen.

Vriezer onderdelen bestellen bij PartsNL

Het vinden van geschikte onderdelen voor je vriezer is niet altijd eenvoudig, zeker niet als je te maken krijgt met een groot assortiment. Alle groentebakken en vrieslades van hetzelfde merk lijken tenslotte op elkaar als je naar de afbeeldingen lijkt. De gouden tip die we aan onze klanten geven is: achterhaal het nummer dat hoort bij jouw koelkast. Dit nummer kun je terugvinden op een sticker aan de binnenkant van de vriezer. Wat voor soort nummer je zoekt, is afhankelijk van het merk. Bosch en Siemens werken bijvoorbeeld met een e-nummer, waar Liebherr en Whirlpool spreken van een servicenummer. Ieder merk heeft zo zijn eigen benaming voor deze getallenreeks of combinatie van getallen en cijfers. Als je het nummer van jouw specifieke koelkast bij de hand hebt, moet het in principe altijd lukken om de passende onderdelen te vinden. Kun je het nummer niet vinden, of twijfel je tussen bepaalde onderdelen? Neem dan gerust even contact op, wij helpen je graag verder.

In onze webshop kun je terecht voor een groot aantal vriezer onderdelen en accessoires van de beste merken. Denk aan Bosch, Dometic, Liebherr, Whirlpool, AEG, Siemens en Zanussi. Je vindt bij ons natuurlijk alle originele onderdelen, maar in veel gevallen zijn er ook gunstige alternatieven beschikbaar, voor als je iets minder aan het merk gebonden bent. Wil je vriezer onderdelen bestellen, bijvoorbeeld van bovenstaande merken, dan doe je dat gewoon online. Als het gewenste artikel online op voorraad is, heb je het binnen enkele al dagen in huis. Neem bij vragen gerust contact op met ons serviceteam. Dit team bestaat uit ervaren professionals die je snel en vakkundig verder helpen.