Wasdroger onderdelen

970 artikelen

Wasdroger onderdelen

Kies het merk van je Wasdroger

Of kies een Wasdroger onderdeel

Je wasdroger is kapot of maakt een vreemd geluid… Wat nu?

Een wasdroger, oftewel droogtrommel, droogkast of droger, is een apparaat om wasgoed te drogen nadat het is gecentrifugeerd. Het vochtige wasgoed wordt in een trommel gedaan en de trommel draait rond terwijl er warme lucht doorheen wordt geblazen. Vaak wordt bij een storing aan de droger gedacht een het vervangen van het apparaat, niet aan het repareren ervan. Toch kun je in de meeste gevallen de storing zelf verhelpen. De onderdelen van een wasdroger zijn vrij eenvoudig te vervangen met het tang en een schroevendraaier die je zelf in huis hebt. Denk wel aan je veiligheid en sluit altijd eerst elektra af.

Door zelf de defecte onderdelen te vervangen of te repareren bespaar je veel geld. Na een reparatie kan je droger nog jaren meegaan. Het nieuwe reparatie onderdeel kun je bij PartsNL gemakkelijk vinden en bestellen. Op onze site vind je instructievideo's en reparatie onderdelen voor alle merken drogers.

De vorm en de afmetingen van een droogtrommel is vaak hetzelfde als de afmeting van een wasmachine of wasautomaat. Je kunt er daarom voor kiezen om de wasdroger bovenop de wasmachine te plaatsen, dat bespaart een hoop ruimte. De wasmachine is altijd het onderste apparaat, omdat hij zwaarder is dan de droger en trillingen veroorzaakt door het hoge toerental bij centrifugeren. PartsNL verkoopt niet alleen reparatie onderdelen voor je droger maar ook tussenstukken om de wasmachine en droger op elkaar te plaatsen.

Onderhoud van JOUW wasdroger

Een groot aantal storingen kunnen worden voorkomen door je wasdroger goed te onderhouden en te reinigen. Een goed voorbeeld is het regelmatig schoonmaken van het filter. Op onze website vind je tips over reinigen en onderhouden van je wasdroger.

Typenummers

Elke wasdroger heeft een typenummer of E-nummer. Dit is het nummer dat de functies en uiterlijk van je droger kenmerkt. Deze plaats van het typeplaatje met nummer vind je in ons adviescentrum.

Andere benamingen voor wasdroger zijn droger, droogautomaat, droogkast, droogmachine, droogtrommel.