Vaatwasser onderdelen

1498 artikelen

Vaatwasser onderdelen

Kies het merk van je Vaatwasser

Of kies een Vaatwasser onderdeel

Is uw vaatwasser defect of wordt uw vaat in de machine niet schoon?

Een afwasmachine, ook wel vaatwasser, vaatwasmachine, afwasautomaat of zelfs afwasser, is een apparaat om mechanisch de afwas te doen. De meeste afwasmachines hebben twee uitschuifbare rekken waar de vaat ingezet wordt. Onder of boven elk van deze rekken is een draaiende sproeier gemonteerd die heet water spuit en daarmee de vaat intensief reinigt. Een moderne afwasmachine kan een volledige afwas in ongeveer anderhalf uur schoon en droog maken.

Veel onderdelen in uw vaatwasser, bijvoorbeeld de draaiende delen, kunnen stuk gaan door de invloed van water en schoonmaakmiddelen. Deze onderdelen kunt u over het algemeen met eigen gereedschap zelf eenvoudig vervangen of repareren. Denk hierbij wel aan uw veiligheid en sluit elektra en water af. Elke vaatwasser heeft een typenummer. Dit is een nummer dat het uiterlijk en alle functies van uw vaatwasser kenmerkt. Het nummer staat meestal op een sticker die meestal achter of in de klepopening is geplaatst of aan de zijkant van het apparaat. Op de website van PartsNL kunt u met behulp van onze instructiefilmpjes bekijken hoe u uw vaatwasser kunt repareren. Door zelf onderdelen te vervangen bespaart u veel geld. Het reparatie onderdeel is eenvoudig op onze site te bestellen met het typenummer en heeft u normaal gesproken de volgende dag al in huis.

Probeer door regelmatig onderhoud de levensduur van uw vaatwasser te verlengen. Op onze site vindt u tips en reinigingsmiddelen voor uw afwasmachine.

Andere benamingen voor vaatwasser zijn afwasautomaat, afwasmachine, vaatwasmachine.