Vaatwasser onderdelen

Filter 1441 resultaten
Vaatwasser onderdelen

Kies het merk van je Vaatwasser

Of kies een Vaatwasser onderdeel

Vaatwasser onderdelen en accessoires

Goed functionerende vaatwasser onderdelen zorgen ervoor dat jouw afwasmachine optimaal werkt. Je hebt een vaatwasser gekocht om tijd en moeite te kunnen besparen en het is zonde als je door een defect ineens weer zelf moet afwassen. Bij PartsNL kun je terecht voor een breed assortiment vaatwasser onderdelen, of je nu een pomp, korfiel, bestekbak of ander element nodig hebt.

Zelf vaatwasser onderdelen vervangen

Je zult het altijd zien: net wanneer het je niet uitkomt begeeft de vaatwasser het. Vaak blijkt dat een klein onderdeeltje kapot is gegaan, waardoor je het apparaat niet meer kunt gebruiken. Voorbeeld: wanneer je vieze vaat niet meer goed schoon wordt, komt dit vaak doordat de sproeiarmen of het filter verstopt zijn. Haal de onderdelen uit de machine en maak ze goed schoon. Controleer ook of de sproeiarmen wel goed kunnen ronddraaien. Als dit niet het geval is, blijft de sproeiarm namelijk water spuiten richting de deur en dit kan uiteindelijk leiden tot lekkages. Komt je servies nog steeds niet blinkend tevoorschijn? Vervang dan de sproeiarmen van je afwasmachine.

Lekt je afwasautomaat telkens water? Het is goed mogelijk dat de afvoerslang van je apparaat kapot is. Zoek de slang op en kijk of er een gat of scheur in zit. Zit er inderdaad een lek, vervang de afvoerslang dan door een nieuwe. Als het deurrubber niet goed aansluit of versleten is, kan de machine ook gaan lekken. Water weet immers zijn weg te vinden door de kleinste kiertjes. Je kunt dit snel oplossen door de deurrubbers te vervangen. In onze webshop kun je eenvoudig nieuwe rubbers bestellen.

De korf is een belangrijk onderdeel van je vaatwasser. Deze wordt tenslotte iedere keer gebruikt. De metalen spijltjes in de korf zijn voorzien van een laagje kunststof. Kunststof wordt na verloop van tijd kwetsbaar, zeker als het materiaal continu in aanraking komt met agressieve vaatwasmiddelen. Wanneer de kunststof laag slijt, kan er roestvorming ontstaan. Dit is niet alleen slecht voor je vaat, maar ook voor de machine. Beoordeel dus op tijd of je boven- of onderkorf aan vervanging toe is of niet. Dit kan ook gelden voor de korfwielen, waar veel druk op komt te staan als de korf vol is. Bij PartsNL koop je losse wieltjes of sets voor in jouw vaatwasser.

Water blijft in de vaatwasser staan

We horen het vaak: het water blijft staan in de vaatwasser. Meestal is dit een teken dat de afvoer wordt geblokkeerd, bijvoorbeeld door etensresten. Om dit op te lossen verwijder je de filters en sproeiarmen, en kijk je of er vuil en/of vettigheid in de afvoer zit. Controleer ook meteen de afvoerbuis en de filters. Vieze filters kunnen namelijk ook voor een waterballet in de keuken zorgen, aangezien de machine steeds moeilijker zal afpompen als de filters verstopt zijn. Daarnaast kan een knik of deuk in de afvoerslang de waterafvoer blokkeren. Controleer de slang en zorg ervoor dat deze weer netjes loopt zonder knikken.

Wij beschikken over een compleet assortiment onderdelen voor de vaatwasser, zodat je apparaat snel weer perfect functioneert. In de meeste gevallen kun je de storing zelf verhelpen door reparatie of vervanging van bepaalde onderdelen. Vergeet niet onze reparatievideo’s te bekijken, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je zelf je afwasmachine repareert. In ons adviescentrum vind je daarnaast nog meer vaatwasser advies. Ook geven wij hier diverse tips over hoe je je apparaat in perfecte staat kunt houden.

Vaatwasser onderdelen bestellen

Originele vaatwasser onderdelen van onder andere de populaire merken Bosch, Siemens, Miele, AEG en Whirlpool vind je natuurlijk bij PartsNL. Voor ieder type vaatwasser zijn talloze onderdelen en accessoires beschikbaar, zoals de afvoerpomp, bestekbakken en korfwielen. Deze specifieke onderdelen, die het verschil kunnen maken in de levensduur van je vaatwasser, vind je allemaal in onze webshop. Heb je een vraag over een product, of kom je er niet helemaal uit met bestellen? Ons serviceteam voorziet je graag van advies.