Koelkast onderdelen

1780 artikelen

Koelkast onderdelen

Kies het merk van je Koelkast

Of kies een Koelkast onderdeel

Koelkast onderdelen

Bij PartsNL kun je kiezen uit een ruim assortiment aan koelkast onderdelen. Originele onderdelen van onder andere de merken AEG, Bosch, Miele en Zanussi zijn bij ons verkrijgbaar. Je betaalt dan alleen de kosten voor het product en hoeft geen dure monteur te laten komen of een nieuwe koelkast aan te schaffen. Voor je ijskast zijn talloze onderdelen en accessoires beschikbaar, zoals bijvoorbeeld een glasplaat, thermostaat en deurbak. Deze specifieke onderdelen, die het verschil kunnen maken in de levensduur van je koelkast, zetten wij graag voor je op een rij in onze webshop. Zo kun je zelf de best passende elementen uitkiezen voor jarenlang plezier van je koelapparaat.

Gewaardeerd gezinslid

Je staat er misschien niet bij stil, maar van alle deuren in huis wordt de koelkastdeur het meest geopend. Het is dan ook niet gek dat de ijskast het meest gewaardeerde gezinslid van Nederland is. Van alle huishoudapparaten wordt deze koele bewaarplaats als het meest onmisbare apparaat in huis bestempeld. Het koelapparaat is niet alleen de plek voor het bewaren van drink- en etenswaren, maar wordt ook veelvuldig gebruikt als een wall of memories. Veel Nederlandse huishoudens zien de koeling als de plek voor het vereeuwigen van hun mooiste herinneringen: van foto’s en ansichtkaarten tot magneetjes van de zonnige vakantiebestemming.

Onderhoud

Naast dat de koelkast het meest gebruikte apparaat is, kan het ook een van de grootste energieverbruikers zijn. Goed onderhoud is cruciaal om het energieverbruik van je koel- en vriescombinatie zo laag mogelijk te houden en de levensduur van je apparaat te verlengen. Denk goed na over de plaatsing van de ijskast. Installeer de koel- en vrieskast op een koele plek. Vermijd warmtebronnen als ovens, radiators of direct zonlicht. Ontdooi de koelkast regelmatig. Dit voorkomt dat er dikke ijslagen ontstaan die een efficiënte werking ondermijnen. Door het slecht sluiten van je koelkast kan hij harder gaan koelen waardoor storingen en ijsafzettingen kunnen ontstaan. Controleer daarom regelmatig de rubberen koelkastafdichting en de koelkastscharnieren. Zorg ervoor dat de condensator aan de achterzijde en de ruimte onder de koelkast stofvrij en schoon is. Als je de koelkast opent, doe dit dan zo kort mogelijk. Hoe langer de koeling openstaat, hoe meer stroom het apparaat verbruikt.

Koelkast repareren

De koelkast staat 365 dagen per jaar aan. Door dit intensieve gebruik kan het natuurlijk voorkomen dat een onderdeel aan vervanging toe is. Het repareren van een koelkast kun je eenvoudig zelf doen. Het reparatieonderdeel kun je gemakkelijk bestellen in onze webshop. Op de PartsNL site vind je daarnaast handige instructievideo’s voor de thuisreparatie van je koelkast. Heb je een vraag over een order? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je met veel plezier verder!

Andere benamingen voor koelkast zijn diepvriezer, ijskast, koeling, vrieskast, vrieskist, vriezer.