Koelkast onderdelen

1787 artikelen

Koelkast onderdelen

Kies het merk van je Koelkast

Of kies een Koelkast onderdeel

Is je koelkast defect? Koelt hij niet goed of is er ijsvorming?

Een koelkast of ijskast is een apparaat voor het gekoeld bewaren van drink- en etenswaren. De namen koelkast en ijskast zijn afkomstig uit de tijd vóór de elektrische ijskast. Ook toen werd er al gebruikgemaakt van koel gehouden kasten voor het bewaren van etenswaar en drank. De ijskast werd gebruikt door in een kast ijsblokken te plaatsen. Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer nodig en is een stekker in het stopcontact doen voldoende om een lekker biertje te koelen of in de vriezer uw BBQ vlees te bewaren. Het hart van uw koelkast is de warmtepomp. Door het verdampen van vloeistof wordt verdampingswarmte aan de omgeving onttrokken. De damp wordt daarna in een compressor samengeperst en vloeibaar gemaakt onder het vrijkomen van warmte die via een aantal buizen (aan de achterkant van de koelkast) weer in de ruimte terug komt.

Door het slecht sluiten van uw koelkast kan hij harder gaan koelen waardoor storingen en ijsafzetting kunnen ontstaan. Controleer daarom regelmatig de rubberen koelkastafdichting en de koelkastscharnieren. Sommige koelkastonderdelen gaan kapot door gebruik of ouderdom. Meestal kunt u de onderdelen zelf met een schroevendraaier of tang vervangen. Blijf wel aan uw veiligheid denken en sluit altijd eerst de elektra af. Op onze PartsNL site vindt u instructiefilmpjes over thuisreparatie van uw koelkast. Door zelf te repareren bespaart u veel geld.

Het reparatie onderdeel kunt u op onze site gemakkelijk vinden en bestellen zodat u vaak de volgende dag al het defecte onderdeel kunt vervangen.

Andere benamingen voor koelkast zijn diepvriezer, ijskast, koeling, vrieskast, vrieskist, vriezer.