Koelkast onderdelen

Filter 2020 resultaten
Koelkast onderdelen

Kies het merk van je Koelkast

Of kies een Koelkast onderdeel

Koelkast onderdelen en accessoires

Je staat er misschien niet bij stil, maar van alle deuren in huis wordt de koelkastdeur het meest geopend. Het is dan ook niet gek dat de koelkast het meest gewaardeerde gezinslid van Nederland is. Van alle huishoudapparaten wordt deze koele bewaarplaats als het meest onmisbare apparaat in huis bestempeld.

Koelkast kapot

De koelkast staat 365 dagen per jaar aan. Door dit intensieve gebruik kan het natuurlijk voorkomen dat het apparaat op den duur kuren gaat vertonen. Zo kan je koel-vriescombinatie bijvoorbeeld water lekken omdat de afvoer verstopt is. Gelukkig kun je dit probleem eenvoudig oplossen door met een speciale prikker voor lekwater het afvoergootje te reinigen. De koelkast kan ook lekken door een gebarsten waterfilter of opvangbak. Inspecteer deze elementen en vervang deze als je ziet dat ze scheuren of barsten bevatten. Let erop dat je bij het schoonmaken geen scherpe voorwerpen gebruikt om een lekkend apparaat te voorkomen.

Als je koelkast slechter koelt of plotseling helemaal stopt met koelen, is het belangrijk om eerst de thermostaat te checken. Het kan zijn dat de thermostaat niet op de juiste stand staat ingesteld. Je kunt dit probleem verhelpen door de thermostaat opnieuw in te stellen. Als het goed is slaat de compressor voor de koeling nu aan, je kunt dit nagaan door te luisteren of je een licht gebrom hoort. Als je koelkast nog steeds niet goed koelt, ook niet na het aanpassen van de temperatuur, dan is de kans groot dat de thermostaat defect is. Dit is de meest voorkomende storing bij koelkasten. Sluit de deur van de koelkast niet meer naar behoren? In veel gevallen ligt de oorzaak bij de scharnieren van de deur. De scharnieren van de koelkastdeur hebben veel te verduren, waardoor ze snel slijten. In onze webshop kun je eenvoudig nieuwe scharnieren bestellen. Behalve voor koelkast scharnieren kun je ook bij ons terecht voor de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuw flessenrek of een nieuwe groentelade.

Wij verkopen een groot assortiment koelkast onderdelen om te zorgen dat je koelinstallatie snel weer als nieuw werkt. Vaak zijn kleine defecten gemakkelijk zelf op te lossen en heb je geen monteur nodig. Bekijk onze reparatievideo’s om te zien hoe je snel en efficiënt je eigen apparaat kunt repareren. In ons adviescentrum vind je enkele veelvoorkomende problemen en wat de oorzaken hiervan kunnen zijn. Ook geven wij tips over hoe je je koelkast in perfecte staat houdt.

Koelkast onderdelen bestellen?

Originele onderdelen van onder andere de merken Whirlpool, Bosch, AEG en Zanussi zijn bij ons verkrijgbaar. Voor ieder type ijskast zijn talloze onderdelen en accessoires beschikbaar, zoals bijvoorbeeld een glasplaat, thermostaat en opvangbak. Deze specifieke onderdelen, die het verschil kunnen maken in de levensduur van je koelkast, vind je allemaal in onze webshop. Zo kun je zelf de best passende elementen uitkiezen voor jarenlang plezier van je koelapparaat. Koelkastreparatieonderdelen die wij veel verkopen zijn deurscharnieren en vriesvakkleppen. Heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op met het serviceteam. Onze ervaren medewerkers beschikken over uitgebreide technische kennis en kunnen je ongetwijfeld verder helpen. De PartsNL-helpdesk staat iedere werkdag voor je klaar van 08.15 tot 16.30 uur.