Copyright

© Copyright 2016 PartsNL

Alle rechten voorbehouden.


Copyright

Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Deze site is bestemd voor eigen of intern gebruik van onze klanten, waarbij het niet is toegestaan de site te verveelvoudigen anders dan door het downloaden en bekijken daarvan op een enkele computer, en/of het printen van een enkele hardcopy. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van PartsNL is het niet toegestaan deze site op andere wijze te verveelvoudigen, door te zenden of beschikbaar te stellen op een netwerk.

Het is niet toegestaan deze site te framen.


Merken

Alle woord- en beeldmerken op deze site zijn eigendom van PartsNL, tenzij anders aangegeven. Zonder schriftelijke toestemming van PartsNL is het niet toegestaan gebruik te maken van deze merken.


Fotomateriaal

Op je eigen website en in jouw reclame-uitingen plaats je graag foto's, om het geheel aantrekkelijk te maken. Eén van de eenvoudigste manieren om aan plaatjes te komen is door ze simpelweg van een andere webpagina over te nemen. Wat weinig mensen zich daarbij realiseren, is dat wie een afbeelding van een ander overneemt, daarbij altijd toestemming van die ander nodig heeft. Op vrijwel alle foto’s en plaatjes op internet rust namelijk auteursrecht.

Wij zien vaak gebeuren dat er foto's van ons worden overgenomen. Daarom dit bericht en tips over hoe je dan wel aan afbeeldingen kunt komen.

Overal zit auteursrecht op, tenzij er expliciet bij staat dat er geen auteursrecht op zit. Het maakt daarbij niet uit of er een "copyright" teken is vermeld. Als je inbreuk maakt op het auteursrecht van een ander ben je aansprakelijk voor de schade die wordt geleden door die inbreuk. De kosten kunnen als snel oplopen tot duizenden euro’s.

Hoe kom je dan wel aan afbeeldingen?

Stockfotografie

Wanneer je een mooie foto zoekt zou je gebruik kunnen maken van een website voor stockfotografie. Deze foto’s kun je vaak tegen een kleine vergoeding gebruiken op jouw website. Een betaalde variant is iStockphoto. Deze websites bevatten een database met foto’s en afbeeldingen die je tegen betaling kunt downloaden, de prijs is afhankelijk van de afbeelding en de afmeting. Gratis stockfoto's vind je bijvoorbeeld bij Getty.

Eigen beeldmateriaal

De meest originele optie is natuurlijk om eigen foto’s en afbeeldingen te gebruiken. Als je die mogelijkheid hebt is het zeker aan te raden om daarvoor te kiezen. Meestal bouw je in de loop der tijd zo’n verzameling afbeeldingen op rond jouw onderwerp dat je de afbeeldingen ook makkelijk kunt recyclen.

In het kort:

Pas op met foto's en afbeeldingen van andere makers

Er zit vaak inspanning en creativiteit achter

Vraag toestemming of pak je eigen camera


Voor meer informatie ga je naar de klantenservice.

PartsNL

onderdeel van Beekman B.V.

Weegschaalstraat 15

7324BE Apeldoorn

tel: 055-303 21 42

e-mail: verkoop@partsnl.nl

KvK: 59398043

BTW: NL007643202B01