Afzuigkap onderdelen

Filter 529 resultaten
Afzuigkap onderdelen

Kies het merk van je Afzuigkap

Of kies een Afzuigkap onderdeel

Afzuigkap onderdelen en accessoires

De keuken is in de loop der jaren uitgegroeid tot een sociale plek waar gekookt, gegeten en geleefd wordt. Het bruisende hart van elk huis. De afzuigkap heeft een essentiële rol gespeeld bij de ontwikkeling van de keuken van functionele ruimte naar een geliefde leefruimte. Dankzij een goede ventilatie in de keuken geniet je altijd van een schoon huis en kun je in de keuken doen wat je wilt.

Afzuigkap kapot

Je afzuigkap krijgt iedere dag een heleboel kookluchtjes te verwerken. Het is het onderdeel van je keuken dat waarschijnlijk het meest intensief gebruikt wordt, vandaar dat je weleens tegen problemen aan kunt lopen. Soms komen problemen voort uit nalatig onderhoud en kun je ze dus voorkomen door de dampkap regelmatig te controleren en te reinigen. Zo is het belangrijk om de metalen vetfilters eens in de acht tot tien weken schoon te maken, om ervoor te zorgen dat ze niet verstopt raken. Je kunt ze afspoelen met heet water of ze laten meedraaien in de afwasmachine.

Het komt echter ook voor dat er een onderdeel vervangen moet worden. Een van de meest gehoorde klachten is dat een recirculatie- afzuigkap de kooklucht niet weg zuigt. Dit kun je vaak eenvoudig voorkomen door het koolstoffilter tijdig te verwisselen. Afhankelijk van het gebruik en kookgewoonten moet je het filter iedere drie tot vier maanden vernieuwen. Zo ben je altijd gegarandeerd van een prettige kookomgeving. Doet de verlichting van je afzuigkap het niet meer? Ook de lampjes van je afzuiginstallatie zijn soms aan vervanging toe. Haal het afdekglas voor de lichtjes los en verwijder het lampje. Zorg ervoor dat je het afdekkapje er heel voorzichtig afhaalt met een kleine, platte schroevendraaier of een mesje. Deze beschermingsglaasjes voor de lichtjes van de afzuigkap sneuvelen namelijk regelmatig. Heb je onverhoopt toch het glaasje gebroken? Niet getreurd, in onze webshop bestel je met enkele simpele klikken de juiste verlichting en afdekglaasjes voor je keukenventilatie. Na verloop van tijd kan door slijtage het bedieningspaneel van je keukenventilatie kapot gaan. De printplaat is het brein achter je afzuigkap die de elektronische functies bestuurt. Door de defecte printplaat te vervangen werkt je dampkap in een mum van tijd weer als nieuw.

Door de luchtafvoerslang wordt alle afgezogen lucht effectief naar buiten afgevoerd. Zelfs de beste afzuigkap zal niet goed afzuigen wanneer de luchtafvoer verkeerd gekozen of aangelegd is. Het is dus belangrijk dat je goed kijkt welke soort slang geschikt is voor jouw wasemkap. Let er bij het uitzoeken van de nieuwe slang ook op dat de diameter van het luchtgat van de afzuigkap en de diameter van de afvoerslang overeenkomen. Je wilt immers niet voor het vervelende probleem komen te staan dat de slang niet goed aansluit op het luchtgat. In ons afzuigkap-assortiment vind je afvoerslangen van diverse afmetingen. Probeer de lengte van de luchtafvoerslang zo kort mogelijk te houden en voer bij voorkeur direct af naar buiten. Hoe langer de pijp, hoe meer lawaai de motor namelijk maakt. Voor het perfect onderhouden van je dampkap vind je op onze afzuigkap-pagina diverse reinigers. Het grote voordeel van deze RVS-reinigers is dat ze geheel opdrogen en geen vette resten achterlaten.

Wij beschikken over alle benodigde afzuigkap onderdelen zodat je apparaat snel weer optimaal functioneert. In de meeste gevallen kun je de storing zelf verhelpen door reparatie of vervanging van bepaalde onderdelen. Vergeet niet onze reparatievideo’s te bekijken waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je je ventilatiesysteem kunt repareren. In ons adviescentrum vind je nog meer afzuigkapadvies. Ook geven wij tips over hoe je je afzuigkap het beste kunt onderhouden.

Afzuigkap onderdelen en accessoires bestellen?

Blijven de kookgeuren- en dampen lang hangen in je keuken, wordt de lucht niet goed gezuiverd en ontstaat er een vettige aanslag op wanden en plafond? Originele onderdelen van onder andere de merken Itho, Pelgrim en AEG zijn bij ons verkrijgbaar. Voor ieder type afzuigkap verkopen wij diverse artikelen, zoals bijvoorbeeld een koolstoffilter, afdekglaasje voor de lamp en bedieningsschakelaar. Deze specifieke onderdelen, die het verschil kunnen maken in de levensduur van je afzuigkap, vind je allemaal in onze webshop. Kom je er niet uit, of heb je vragen over een bepaald product? Onze klantenservice helpt je graag! Het PartsNL-serviceteam beschikt over veel specialistische kennis en ervaring om jou zo goed mogelijk te woord te staan. De helpdesk is iedere werkdag te bereiken van 08.15 uur tot 16.30 uur via telefoon, e-mail en chat.