Afzuigkap onderdelen

480 artikelen

Afzuigkap onderdelen

Kies het merk van je Afzuigkap

Of kies een Afzuigkap onderdeel

Afzuigkap onderhoud

De keuken is in de loop der jaren uitgegroeid tot een sociale plek waar gekookt, gegeten en geleefd wordt. Het bruisende hart van elk huis. De afzuigkap heeft een essentiële rol gespeeld bij de ontwikkeling van de keuken van functionele ruimte naar een geliefde leefruimte. Dankzij een goede ventilatie in de keuken geniet je altijd van een schoon huis en kun je in de keuken doen wat je wilt.

Afzuigkap kapot

Je afzuigkap krijgt iedere dag een heleboel kookluchtjes te verwerken. Het is het onderdeel van je keuken dat waarschijnlijk het meest intensief gebruikt wordt. De meeste dampkap problemen komen voort uit nalatig onderhoud en kunnen voorkomen worden door het apparaat regelmatig te controleren en te reinigen. Een van de meest gehoorde klachten is dat de afzuigkap de kooklucht niet weg zuigt. Dit kun je vaak eenvoudig voorkomen door het koolstoffilter tijdig te vervangen. Afhankelijk van je gebruik en kookgewoonten moet je het filter iedere 3 tot 12 maanden vernieuwen. Zo ben je altijd gegarandeerd van een prettige kookomgeving. Naast geurtjes verwijdert het afzuigsysteem ook vet uit je keuken. Om ervoor te zorgen dat je metalen (vet)filters niet verstopt raken is het belangrijk om deze filters regelmatig schoon te maken. Je kunt de filters eens in de 8 tot 10 weken afspoelen met heet water of ze laten meedraaien in de afwasmachine.

Doet de verlichting van je afzuigkap het niet meer? Ook de lampjes van je afzuiginstallatie zijn soms aan vervanging toe. Haal het afdekglas voor de lichtjes los en verwijder het lampje. Zorg ervoor dat je het afdekkapje er heel voorzichtig afhaalt met een kleine, platte schroevendraaier of een mesje. Deze beschermingsglaasjes voor de lichtjes van de afzuigkap sneuvelen namelijk regelmatig. Heb je onverhoopt toch het glaasje gebroken? Niet getreurd, in onze webshop bestel je met enkele simpele klikken de juiste verlichting en afdekglaasjes voor je keukenventilatie.

Na verloop van tijd kan door slijtage het bedieningspaneel van je keukenventilatie kapot gaan. De printplaat is het brein achter je afzuigkap die de elektronische functies bestuurt. Door de defecte printplaat te vervangen werkt je dampkap in een mum van tijd weer als nieuw. Behalve voor de bedieningsmodule kun je bij ons ook terecht voor de aanschaf van bijvoorbeeld een afvoerslang of een nieuwe terugslagklep.

Wij beschikken over alle benodigde afzuigkap onderdelen zodat je apparaat snel weer optimaal functioneert. In de meeste gevallen kun je de storing zelf verhelpen door reparatie of vervanging van bepaalde onderdelen. Vergeet niet onze reparatievideo’s te bekijken waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je je ventilatiesysteem kunt repareren. In ons adviescentrum vind je nog meer afzuigkap advies. Ook geven wij tips over hoe je je afzuigkap het beste kunt onderhouden.

Afzuigkap onderdelen en accessoires

Originele onderdelen van onder andere de merken Itho, Pelgrim en AEG zijn bij ons verkrijgbaar. Voor ieder type afzuigkap zijn talloze onderdelen en accessoires beschikbaar, zoals bijvoorbeeld een koolstoffilter, afdekglaasje voor de lamp en bedieningsschakelaar. Deze specifieke onderdelen, die het verschil kunnen maken in de levensduur van je afzuigkap, vind je allemaal in onze webshop.

Afzuigkap onderdelen bestellen?

In onze webshop vind je een compleet assortiment aan afzuigkap onderdelen. Kom je er niet uit, of heb je vragen over een bepaald product? Onze klantenservice helpt je graag! Het serviceteam beschikt over veel specialistische kennis en ervaring om jou zo goed mogelijk te woord te staan. De helpdesk is iedere werkdag te bereiken van 08.15 uur tot 16.30 uur.

Andere benamingen voor afzuigkap zijn afzuiger, dampafzuiger, dampkap, wasemkap, zuigkap.