Afzuigkap onderdelen

480 artikelen

Afzuigkap onderdelen

Kies het merk van je Afzuigkap

Of kies een Afzuigkap onderdeel

afzuigkap onderdelen

PartsNL biedt een breed scala aan producten en onderdelen voor je afzuigkap. Je kunt bij ons terecht voor alle onderdelen van je afzuigkap, van filters en lampjes tot terugslagklep en bedieningspanelen. Wij zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten in de keuken!

Sociale plek

Een afzuigkap, dampkap of wasemkap is een huishoudelijk apparaat in de keuken dat ervoor zorgt dat etensluchtjes tijdens het koken worden afgevoerd. Het Amerikaanse bedrijf Vent-A-Hood uit Dallas, Texas bracht in de jaren veertig de eerste afzuigkap voor thuisgebruik op de markt. De “Magic Lung”, oftewel de "magische long". Dit was een sensatie op het gebied van keukenventilatie. De werking leek op een klassieke schoorsteen boven een vuurplaats. De keuken is tegenwoordig een sociale plek waar gekookt, gegeten en geleefd wordt. Het hart van elk huis. De afzuigkap heeft een essentiële rol gespeeld bij de ontwikkeling van de keuken van functionele ruimte naar een geliefde leefruimte. Een dampkap die stil is en effectief zijn werk doet, creëert namelijk alle mogelijkheid om in de keuken te doen wat je wil.

Onderhoud

Om optimaal te blijven genieten van een frisse keuken is het belangrijk om je afzuigkap regelmatig te controleren en te reinigen. Naast het afvoeren van kookdampen, trekt een afzuigkap ook altijd vet aan. Je kunt de buitenzijde van de afzuigkap het beste schoonmaken met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Gebruik geen agressieve producten of schuurmiddel. Maak ook het filter regelmatig schoon. Het aluminium vetfilter kan gereinigd worden in de vaatwasser. Bij reiniging van de filters in de vaatwasser kunnen de filters door het zout of door de vaatwasmiddelen verkleuren of dof worden. Deze slijtage valt niet onder de garantie. Ook kun je het filter handmatig schoonmaken. Zet het afzuigkapfilter in een oplossing van kokend water, waaraan een ontvettend afwasmiddel of vaatwastablet is toegevoegd. Schrob evt. nog met een afwasborstel over het filter. Spoel vervolgens het filter uit onder de kraan met warm water en laat ze daarna uitlekken. Sommige vaatwasmiddelen bevatten agressieve elementen die het aluminium kunnen aantasten. Let dus op de beschrijving op de verpakking van uw vaatwasmiddel. Spoel het filter na reiniging altijd onder de kraan met warm water uit en laat de filters daarna uitlekken. In onze webshop vind je speciale HG afzuigkapfilter ontvetter om je ventilatiekap in topconditie te houden.

afzuigkap repareren

Vaak horen wij bij PartsNL dat bij een storing aan een afzuigkap al snel de conclusie wordt getrokken dat deze kap moet worden vervangen, zonde van je geld! In de meeste gevallen kun je de storing namelijk zelf verhelpen door reparatie of vervanging van onderdelen. Het is niet zo moeilijk als het lijkt! Op onze site kun je tips, instructiefilmpjes, reparatie-onderdelen, reinigingsproducten en accessoires voor je afzuigkap vinden. Kom je er niet uit, of heb je vragen over een bepaald product? Onze klantenservice helpt u graag!

Andere benamingen voor afzuigkap zijn afzuiger, dampafzuiger, dampkap, wasemkap, zuigkap.