Afzuigkap onderdelen

Filter 1089 resultaten
Afzuigkap onderdelen

Kies het merk van je Afzuigkap

Of kies een Afzuigkap onderdeel

Afzuigkap onderdelen

Ben je op zoek naar afzuigkap onderdelen? Dan staat PartsNL voor je klaar! De keuken is in de loop der jaren uitgegroeid tot een sociale plek waar gekookt, gegeten en geleefd wordt. Het bruisende hart van elk huis. De afzuigkap heeft een essentiële rol gespeeld bij de ontwikkeling van de keuken van functionele ruimte naar een geliefde leefruimte. De goede ventilatie in de keuken zorgt er tenslotte voor dat je altijd geniet van een schone, frisse ruimte. Als de afzuigkap kapot is, ontstaat er dan ook al snel overlast. Gelukkig kun je meestal zelf de afzuigkap repareren met behulp van de onderdelen uit ons assortiment.

Onderdelen afzuigkap vervangen?

De afzuigkap wordt intensief gebruikt, en moet hard werken wanneer jij lekker staat te koken of te bakken. Regelmatig wat onderhoud plegen is daarom heel belangrijk. Als je de dampkap regelmatig controleert en schoonmaakt, verleng je de levensduur van de afzuigkap onderdelen aanzienlijk. Doe je dat niet, dan zul je ze iets sneller moeten vervangen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om ervoor te zorgen dat het metaalfilter van je afzuigkap niet verstopt raakt, door deze eens in de acht tot tien weken schoon te maken. Het beste is om ze af te spoelen met heet water en eventueel een milde ontvetter of speciale reiniger. Heb je een recirculatie-afzuigkap, dan zit er in jouw apparaat ook nog een ander afzuigkap filter: het koolstoffilter. Dit onderdeel reinigt de aangetrokken lucht, die vervolgens schoon weer wordt uitgeblazen. Afhankelijk van het gebruik en je kookgewoonten moet je het koolstoffilter ongeveer iedere zes maanden vervangen.

Doet de afzuigkap verlichting het niet meer? Ook de lampjes van je afzuiginstallatie zijn soms aan vervanging toe. Haal het afdekglas voor de afzuigkap lamp los en verwijder het lampje. Zorg ervoor dat je het afdekkapje er heel voorzichtig afhaalt met een kleine, platte schroevendraaier of een mesje. Deze beschermingsglaasjes voor de lichtjes van de afzuigkap sneuvelen namelijk regelmatig. Heb je onverhoopt toch het afzuigkap glaasje gebroken? Niet getreurd, in onze webshop bestel je met enkele simpele klikken de juiste verlichting en afdekglaasjes voor je keukenventilatie.

Bovengenoemde onderdelen zijn eigenlijk heel makkelijk te vervangen. In de meeste gevallen heb je een nieuw filter of een nieuw glaasje binnen een kwartier in je afzuigkap gemonteerd. Dit is echter niet altijd het geval wanneer je aan de slag moet met elektronische onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan het bedieningspaneel van je afzuigkap of de schakelaar: de onderdelen waarmee je de verschillende functies bedient. In de webshop van PartsNL kun je natuurlijk terecht voor nieuwe prints, een schakelaar voor je afzuigkap of bijvoorbeeld een nieuwe afzuigkap motor, maar bedenk je wel goed of je deze onderdelen voor de afzuigkap zelf wil vervangen. Het kan handig zijn om van tevoren een instructievideo te bekijken, of een foto te maken van de huidige situatie inclusief bedrading. Zo heeft jouw reparatie de meeste kans van slagen! Welk defect je ook tegenkomt, PartsNL helpt je graag bij het vinden van de oplossing.

Afzuigkap onderdelen bestellen bij PartsNL

Blijven de kookgeuren- en dampen lang hangen in je keuken, wordt de lucht niet goed gezuiverd en ontstaat er een vettige aanslag op wanden en plafond? Originele onderdelen van onder andere de merken Whirlpool, Itho, Novy, AEG, Zanussi, Bosch, ATAG, ETNA en Pelgrim zijn bij ons verkrijgbaar. Voor ieder type afzuigkap verkopen wij artikelen als koolstoffilters, afdekglaasjes voor de lamp en bedieningsschakelaars. Kom je er niet uit met bestellen, of heb je vragen over een bepaald product? Dan staat het PartsNL serviceteam graag voor je klaar.