Stofzuiger onderdelen

Filter 2064 resultaten
Stofzuiger onderdelen

Kies het merk van je Stofzuiger

Of kies een Stofzuiger onderdeel

Stofzuiger onderdelen

De stofzuiger is ongekend populair en tegenwoordig onmisbaar in het huishouden. Niet alleen zorg je ermee dat je huis schoon wordt, stofzuigen staat ook bekend als een klusje waar je nog aardig wat calorieën mee verbrandt. Uitermate vervelend dus als dit geliefde apparaat er ineens mee ophoudt!

Je stofzuiger bestaat uit een flink aantal onderdelen.Na verloop van tijd, als bepaalde onderdelen gaan slijten, zul je misschien merken dat je stofzuiger wat harder zijn best moet doen. Hij zuigt bijvoorbeeld minder goed, of maakt een raar geluid tijdens het stofzuigen. In de meeste gevallen doet onderhoud en een beetje liefde al wonderen, maar soms is er toch echt een nieuw onderdeel nodig. Bij PartsNL kun je terecht voor bijna alle losse stofzuiger onderdelen, of je nu op zoek bent naar een filter, accu, parket-zuigmond of ander element.

Mogelijke problemen met je stofzuiger

Hieronder beschrijven we een aantal problemen die je mogelijk kunt tegenkomen als je stofzuiger wat op leeftijd is. In de meeste gevallen zijn deze problemen op te lossen door onderhoud uit te voeren of een onderdeel te vervangen. Zet in ieder geval altijd je stofzuiger uit als je met dit soort klussen aan de slag gaat.

Zuigt de stofzuiger ineens helemaal niet meer? Dan zit waarschijnlijk de slang of zuigbuis verstopt, of heb je te maken met een geblokkeerde borstelwals. Controleer alle onderdelen en zorg ervoor dat ze vrij zijn van eventuele blokkades. Je kunt dit doen door een bezemsteel in de slang of buis te steken. De borstel reinig je met een penseel of met een stukje ijzerdraad. Heb je dit gedaan en heeft de stofzuiger nog steeds te weinig zuigkracht? Reinig of vervang dan het (mogelijk) verstopte filter en de kans is groot dat je weer verder kunt.

De stofzuiger wordt in huis zeer intensief gebruikt, waardoor verschillende andere problemen kunnen optreden. De stofzuigerslang kan bijvoorbeeld scheuren of slijten, en de kabelhaspel kan kapotgaan waardoor het snoer niet meer goed oprolt. De zuigmond van je stofzuiger slijt ook relatief snel, omdat deze steeds weer in contact komt met verschillende vloeroppervlakken. Bovendien wordt er veel druk op uitgeoefend. Er zijn verschillende zuigmonden te koop voor je stofzuiger, die allemaal hun eigen functie hebben. Zo koop je bijvoorbeeld een combi-zuigmond als je een combinatie van verschillende soorten vloeren hebt in huis (bijvoorbeeld tapijt en laminaat), en de parket-zuigmond als je vrijwel alleen gladde vloeren hebt. De genoemde onderdelen zijn allemaal los te kopen en te vervangen, zodat je niet direct een heel nieuwe stofzuiger hoeft aan te schaffen.

Laat jij de meubelborstel vaak liggen, om vervolgens het uiteinde van de pistoolgreep te gebruiken voor het stofzuigen van meubilair en de trap? Zonde! Wanneer je dit standaard doet, zul je zien dat het uiteinde steeds verder schuin afslijt. Dit lijkt in eerste instantie geen probleem, maar de aansluiting op de stang kan hierdoor minder stabiel worden. Een nieuwe pistoolgreep kan de oplossing zijn voor dit euvel.

Net als andere apparaten in je huis, worden ook stofzuigers steeds geavanceerder. Veel merken brengen ook snoerloze varianten op de markt, die met iedere generatie krachtiger worden. Daar hoort ook een krachtige accu bij. Hoeveel power de accu van je stofzuiger ook heeft, de kans is groot dat deze na verloop van tijd minder gaat presteren en sneller leegloopt na het opladen. Wil je nog geen nieuwe stofzuiger kopen? Investeer dan in een nieuwe accu en geef je huidige stofzuiger een tweede kans.

Stofzuiger onderdelen bestellen bij PartsNL

Heb je een reserveonderdeel nodig voor je stofzuiger? Wij verkopen een groot assortiment onderdelen en accessoires voor onder andere jouw Dyson, Miele, Bosch, Philips, AEG, Rowenta of Kärcher stofzuiger. Ga je in onze webshop op zoek naar een nieuw onderdeel, houd dan het specifieke nummer van jouw stofzuiger bij de hand. Dit nummer staat doorgaans op een sticker ergens op jouw apparaat, vaak aan de onderkant. Wil je stofzuiger onderdelen bestellen maar heb je hulp nodig bij het vinden van het juiste onderdeel? Of heb je een vraag over een product dat je tegenkomt in de shop? Dan helpt de PartsNL-klantenservice je graag verder! Onze ervaren medewerkers beschikken over een schat aan productkennis en staan graag iedere werkdag voor je klaar met antwoord en advies.