Stofzuiger onderdelen

Filter 3418 resultaten
Stofzuiger onderdelen

Kies het merk van je Stofzuiger

Of kies een Stofzuiger onderdeel

Stofzuiger onderdelen

Bij PartsNL kun je terecht voor bijna alle losse stofzuiger onderdelen, of je nu op zoek bent naar een filter, accu, parket-zuigmond of ander element. Je stofzuiger bestaat tenslotte uit een flink aantal onderdelen. Na verloop van tijd, als bepaalde elementen gaan slijten, zul je misschien merken dat je stofzuiger wat harder zijn best moet doen. Hij zuigt bijvoorbeeld minder goed, of maakt een raar geluid tijdens het stofzuigen. In de meeste gevallen doet onderhoud en een beetje liefde al wonderen, maar soms is er toch echt een nieuw onderdeel nodig.

Onderdelen stofzuiger vervangen?

De stofzuiger is ongekend populair en tegenwoordig onmisbaar in het huishouden. Niet alleen zorg je ermee dat je huis schoon wordt, stofzuigen staat ook bekend als een klusje waar je nog aardig wat calorieën mee verbrandt. Uitermate vervelend dus als dit geliefde apparaat er ineens mee ophoudt! Hieronder beschrijven we een aantal problemen die je mogelijk kunt tegenkomen als je stofzuiger wat op leeftijd is. In de meeste gevallen zijn deze problemen op te lossen door onderhoud uit te voeren of een onderdeel te vervangen. Zet in ieder geval altijd je stofzuiger uit als je met dit soort klussen aan de slag gaat. Zuigt de stofzuiger ineens helemaal niet meer? Dan zit waarschijnlijk de stofzuiger slang of zuigbuis verstopt, of heb je te maken met een geblokkeerde borstelwals. Controleer alle onderdelen en zorg ervoor dat ze vrij zijn van eventuele blokkades. Je kunt dit doen door een bezemsteel in de slang of buis te steken. De borstel zelf reinig je met een penseel of met een stukje ijzerdraad. Heb je dit gedaan en heeft de stofvreter nog steeds te weinig zuigkracht? Reinig of vervang dan het (mogelijk) verstopte filter en de kans is groot dat je weer verder kunt.

De stofzuiger zuigmond slijt ook relatief snel, omdat deze steeds weer in contact komt met verschillende vloeroppervlakken. Bovendien wordt er veel druk op uitgeoefend. Er zijn verschillende zuigmonden te koop voor je stofzuiger, die allemaal hun eigen functie hebben. Zo koop je bijvoorbeeld een combi-zuigmond als je een combinatie van verschillende soorten vloeren hebt in huis (bijvoorbeeld tapijt en laminaat), en de parketborstel als je vrijwel alleen gladde vloeren hebt. De genoemde onderdelen zijn allemaal los te kopen en te vervangen, zodat je niet direct een heel nieuwe stofzuiger hoeft aan te schaffen. Laat jij de speciale zuigmonden en meubelborstel vaak liggen, om vervolgens het uiteinde van de pistoolgreep te gebruiken voor het stofzuigen van meubilair en de trap? Zonde! Wanneer je dit standaard doet, zul je zien dat het uiteinde steeds verder schuin afslijt. Dit lijkt in eerste instantie geen probleem, maar de aansluiting op de stang kan hierdoor minder stabiel worden. Een nieuwe pistoolgreep kan de oplossing zijn voor dit euvel.

Net als andere apparaten in je huis, worden ook stofzuigers steeds geavanceerder. Veel merken brengen ook snoerloze varianten op de markt, die met iedere generatie krachtiger worden. Daar hoort ook een krachtige accu bij. Hoeveel power de stofzuiger accu ook heeft, de kans is groot dat deze na verloop van tijd minder gaat presteren en sneller leegloopt na het opladen. Wil je nog geen nieuwe stofzuiger kopen? Investeer dan in een nieuwe accu en geef je huidige stofzuiger een tweede kans. Ook kenmerkend voor de snoerloze stofzuigers (de steelstofzuigers) is het feit dat er geen zak in zit, maar dat er een reservoir wordt gebruikt om het stof in op te vangen. Dit reservoir is gemaakt van kunststof, waardoor het vrij kwetsbaar is. Is er door een val of botsing een scheur ontstaan in het reservoir van jouw stofzuiger? Bestel bij PartsNL dan een nieuw exemplaar.

Stofzuiger onderdelen bestellen bij PartsNL

Heb je een reserveonderdeel nodig voor je stofzuiger? Wij verkopen een groot assortiment stofzuiger en steelstofzuiger onderdelen voor onder andere jouw Dyson, Bosch, Philips, Numatic, AEG, Rowenta, Nilfisk of Kärcher stofzuiger. Daarnaast bieden we een aantal universele stofzuiger onderdelen, die in verschillende (niet alle!) modellen passen. Ga je in onze webshop op zoek naar een nieuw onderdeel, houd dan het specifieke nummer van jouw stofzuiger bij de hand. Dit nummer staat doorgaans op een sticker ergens op jouw apparaat, vaak aan de onderkant. Wil je stofzuiger onderdelen bestellen maar heb je hulp nodig bij het vinden van het juiste onderdeel? Of heb je een vraag over een product dat je tegenkomt in de shop? Dan helpt de PartsNL-klantenservice je graag verder! Onze ervaren medewerkers beschikken over een schat aan productkennis en staan graag iedere werkdag voor je klaar met antwoord en advies.