Wasmachine onderdelen

Filter 1958 resultaten
Wasmachine onderdelen

Kies het merk van je Wasmachine

Of kies een Wasmachine onderdeel

Wasmachine onderdelen

De wasmachine en onderdelen zijn niet meer weg te denken uit onze huishoudens. Vroeger werd het wassen van kleding als één van de zwaarste klussen van het huishouden beschouwd. Door de komst van de wasmachine is het een gemakkelijke klus geworden, waardoor zelfs een kind de was kan doen.

Niemand zit te wachten op een wasmachine die niet of nauwelijks wast, of waar een vervelende stank vanaf komt. Bij een storing aan een wasautomaat zijn mensen al snel bang dat de machine helemaal vervangen moet worden, maar niets is minder waar! De meeste wasmachine onderdelen zijn over het algemeen eenvoudig te vervangen. En gaat het tóch om een wat technische reparatie, dan heeft PartsNL een aantal handige instructievideo’s voor je klaarstaan.

Onderdelen van je wasmachine vervangen?

Draait de trommel van je wasmachine niet meer? In bijna alle gevallen betekent dit dat de koolborstels van de wasmachine versleten zijn. De koolborstels zijn twee stiften van koolstof die in een kunststofhouder op de wasmachinemotor gemonteerd zitten. Als de achterplaat van de wasmachine eraf is, kun je vaak heel gemakkelijk zelf de motor losmaken en de koolborstels vervangen. Als je de motor van de wasautomaat nog wel hoort draaien, is waarschijnlijk de aandrijfriem losgeraakt of kapot. Deze riem kun je gemakkelijk zelf vervangen als je de achterkant van de wasmachine losmaakt.

De rubberen rand in je wasmachine, ook wel manchet genoemd, zorgt ervoor dat de aansluiting van de deur op de kuip altijd waterdicht is. Door contact met scherpe objecten, maar ook door vettigheid en vuil, kan deze rand sneller kapotgaan of slijten en is het nodig om een nieuwe te plaatsen. Ben je op zoek naar een manchet, dan vind je deze uiteraard in de webshop van PartsNL.

Blijft er water in de trommel staan, kijk dan eerst de pomp en het filter na. Het kan zijn dat hier iets in zit dat de boel blokkeert, of dat de slang dubbel zit waardoor de afvoer verstopt raakt. Is dit niet het probleem, dan is waarschijnlijk je afvoerpomp kapot. Je kunt dit zelf nagaan door de afvoerpomp los te draaien van het filterhuis en de machine vervolgens op pompen te zetten. Als de schoepen niet draaien, moet je de pomp vervangen.

Als de deur van de wasmachine niet meer opengaat, is je apparaat praktisch onbruikbaar. Je kunt namelijk pas beginnen met wassen als het wasgoed in de machine zit. Vaak wordt het probleem veroorzaakt door een afgebroken deurgreep. Je hoeft gelukkig niet meteen een nieuwe deur aan te schaffen, maar je kunt zelf in enkele stappen de deurgreep van je wasmachine vervangen. In ons adviescentrum vind je een handige reparatievideo waarin precies wordt uitgelegd hoe je een nieuwe deurgreep op je wasautomaat kunt monteren.

Maakt de machine veel lawaai, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. De schokbrekers kunnen kapot zijn gegaan, maar het is ook mogelijk dat de lagers zijn versleten. Als de lagers van de machine afgesleten zijn, maakt de wasmachine een harder geluid dan voorheen. In het begin zal een kapotte wasmachinelager nog zorgen voor een zacht, rommelend geluid. Dit wordt echter steeds luider en vervelender. Controleer of de wasmachinetrommel soepel draait, door met de hand de trommel rond te draaien. Als het draaien niet soepel aanvoelt, maar je constateert wel speling of je ziet onregelmatige bewegingen van de trommels, dan zijn de lagers versleten. Kapotte kogellagers moeten zo snel mogelijk worden vervangen. Doe je dat niet, dan kan er meer schade ontstaan aan (andere) onderdelen van de wasautomaat. Denk aan de trommel, trommel-as en/of het lagerkruis. Als één van die onderdelen eenmaal kapot is, wordt het financieel minder aantrekkelijk om de wasmachine nog te repareren.

Natuurlijk kun je ook voor vele andere wasmachine onderdelen bij ons terecht, zoals het verwarmingselement, zeepbakjes, slangen en accessoires.

Wasmachine onderdelen kopen

Of je nu wasmachine onderdelen nodig hebt voor een nieuw of oud model, in onze webshop kun je eenvoudig de wasmachine onderdelen bestellen die je nodig hebt. Bij PartsNL leveren we onderdelen van topkwaliteit, van onder andere de merken Bosch, Samsung, Miele, AEG, Siemens en Whirlpool.

Het aanschaffen van een vervangend wasmachine onderdeel is de ideale oplossing om je apparaat weer aan de praat te krijgen. Neem een kijkje in onze webshop en vind het passende element om de levensduur van jouw wasmachine te verlengen. Kun je het juiste onderdeel niet vinden in ons assortiment? Neem dan gerust contact op met de PartsNL klantenservice. Onze ervaren medewerkers staan graag voor je klaar!