Wasmachine onderdelen

Filter 2130 resultaten
Wasmachine onderdelen

Kies het merk van je Wasmachine

Of kies een Wasmachine onderdeel

Wasmachine onderdelen en accessoires

De wasmachine en onderdelen zijn niet meer weg te denken uit onze huishoudens. Vroeger werd het wassen van kleding als één van de zwaarste klussen van het huishouden beschouwd. Door de komst van de wasmachine is het een gemakkelijke klus geworden waardoor zelfs een kind de was kan doen.

Niemand zit te wachten op een wasmachine die niet of nauwelijks wast, of waar een vervelende stank vanaf komt. Bij een storing aan een wasautomaat wordt vaak de conclusie getrokken dat de machine vervangen moet worden, maar niets is minder waar! De wasmachine onderdelen zijn over het algemeen eenvoudig te vervangen met een tang en schroevendraaier, waardoor reparatie niet moeilijk is

Onderdelen wasmachine vervangen?

Draait de trommel van je wasmachine niet meer? In bijna alle gevallen betekent dit dat de koolborstels van de wasmachine versleten zijn. De koolborstels zijn twee stiften van koolstof die in een kunststofhouder op de wasmachinemotor gemonteerd zitten. Als de achterplaat van de wasmachine eraf is, kun je vaak heel gemakkelijk zelf de motor losmaken en de koolborstels vervangen. Als je de motor van de wasautomaat nog wel hoort draaien, is waarschijnlijk de aandrijfriem eraf of kapot. Deze riem kun je gemakkelijk zelf vervangen, je hoeft alleen maar de achterkant van de wasautomaat los te maken. Als er water in de trommel blijft staan, kijk dan eerst de pomp en het filter na. Het kan zijn dat hier iets in zit dat de boel blokkeert of dat bijvoorbeeld de slang dubbel zit waardoor de afvoer verstopt raakt. Is dit niet het probleem, dan is waarschijnlijk je afvoerpomp kapot. Je kunt dit zelf nagaan door de afvoerpomp los te draaien van het filterhuis en de machine vervolgens op pompen te zetten. Als de schoepen niet draaien, moet je de pomp vervangen.

Als de deur van de wasmachine niet meer open gaat, is je apparaat praktisch onbruikbaar. Je kunt namelijk pas beginnen met wassen als het wasgoed in de machine zit. Vaak wordt het probleem veroorzaakt door een afgebroken deurgreep. Je hoeft gelukkig niet meteen een nieuwe deur aan te schaffen, maar je kunt zelf in enkele stappen de deurgreep van je wasmachine vervangen. In ons adviescentrum vind je een handige reparatievideo waarin precies wordt uitgelegd hoe je een nieuwe deurgreep op je wasautomaat kunt monteren.

Maakt de machine veel lawaai, dan zijn meestal de lagers versleten. Als de lagers van de machine afgesleten zijn, zal de wasmachine een harder geluid maken dan voorheen. In het begin zal een kapotte wasmachinelager, een zacht gerommel laten horen, dit zal snel toenemen tot een luider, gierend geluid. Controleer of de wasmachinetrommel soepel draait door met de hand de trommel rond te draaien. Als het rond draaien niet soepel aanvoelt, maar er speling wordt geconstateerd of de trommel onregelmatige bewegingen maakt, zijn de lagers versleten. Als je hebt geconstateerd dat de kogellagers van de wasmachine defect zijn, is het verstandig deze zo snel mogelijk te repareren, Anders kan er meer schade ontstaan aan andere onderdelen van de wasautomaat bijvoorbeeld aan de trommel, trommel-as en/of lagerkruis en is het niet meer de moeite waard je apparaat te repareren. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we een stappenplan gemaakt hoe je zelf de lagers van je wasmachine kunt vervangen.

Wasmachine onderdelen bestellen?

In een wasmachine zitten tientallen onderdelen: van koolborstels, manchet, schokbrekers, pomp tot een deurgreep. Of je nu wasmachine onderdelen nodig hebt voor een nieuw of oud model, in onze webshop kun je eenvoudig de wasmachine onderdelen bestellen die je nodig hebt.

Het aanschaffen van een vervangend wasmachine onderdeel is de ideale oplossing om deze weer aan de praat te krijgen. Neem een kijkje in onze webshop en vind het passende element om de levensduur van jouw wasmachine te verlengen. Daarnaast vind je op onze site instructievideo´s en reparatieonderdelen voor alle merken wasmachines. Het verhelpen van klachten en oplossen van defecten kun je dus zelf! Kun je je vervangingselement niet vinden in ons assortiment? Neem dan gerust contact op met de PartsNL klantenservice. Onze ervaren medewerkers staan iedere werkdag voor je klaar!