Wasmachine onderdelen

2218 artikelen

Wasmachine onderdelen

Kies het merk van je Wasmachine

Of kies een Wasmachine onderdeel

Wasmachine onderdelen

In een wasmachine zitten tientallen onderdelen: van een koolborstel tot manchet. Op PartsNL verkopen wij een grote collectie aan wasmachine onderdelen. Veel verkochte merken zijn Aeg, Miele en Bosch. Het aanschaffen van een vervangend onderdeel is de ideale oplossing om je apparaat weer aan de praat te krijgen. Neem een kijkje in onze webshop en vind het passende element om de levensduur van jouw wasmachine te verlengen.

Maandag wasdag!

In Nederland werd wasgoed traditioneel op maandag gewassen. De voorbereidingen voor de grote wasdag begonnen vaak al op zondagavond. De witte was werd alvast in een grote waskuip met zeeppoeder en heet water gedaan. Vervolgens werd de kuip afgedekt voor de nacht, zodat de was lekker kon ‘schoonbroeien’. Op maandagmorgen begonnen de vrouwen pas echt aan de was. De heetwaterstokers reden de hele stad door om water rond te brengen. De was die de hele nacht was blijven staan, werd opnieuw in het sop gegooid. De wasvrouw stampte de was na het broeien met een klopper, een soort stok. Hierna ging de was door de wringer. Vervolgens werd de kleding weer in bad gedaan, ditmaal met groene zeep. Na het schrobben moest er weer gebroeid worden. Pas daarna kwam het echte wassen, met de hand. Eén voor één gingen de stukken wasgoed door de handen. Er werd net zo lang geborsteld en geschuurd tot alle vlekken verdwenen waren. Na het handmatig uitwringen werd de was in de zon gelegd om te bleken. Dan moest er gespoeld worden, gevolgd door de wringer, een tweede spoelbeurt met blauwsel en als laatste weer een wringerbeurt. Als dit allemaal gebeurd was, werd het wasgoed te drogen opgehangen.

De wekelijkse wasdag was een van de zwaarste klussen in het huishouden. De komst van de wasmachine zorgde dus voor een ware revolutie in het dagelijkse leven van de huisvrouw. Inmiddels is de traditionele wasdag helemaal uit beeld verdwenen en is de wasmachine een onmisbaar apparaat in ieder huishouden. Een leuk weetje is dat wasmachines pas sinds de jaren 60 een raampje hebben. De reden hiervoor is minder leuk: je kunt nu door het raampje kijken om te zien of je huisdier of kind niet per ongeluk in de wasmachine is gekropen. Het is dus eigenlijk een veiligheidsmaatregel.

Wasmachine onderhoud

Het onderhouden en reinigen van je wasmachine is zeer belangrijk. Veel storingen en klachten kunnen worden voorkomen door regelmatig onderhoud of een goede reiniging van de wasmachine. Denk hierbij aan het schoonmaken van het filter zodat jouw machine niet meer stinkt en het gebruik van een ontkalker. Tips voor goed onderhoud vind je in ons adviescentrum.

Wasmachine repareren

Niemand zit te wachten op een wasmachine die niet of nauwelijks wast, of waar een vervelende stank vanaf komt. Bij een storing aan een wasmachine wordt vaak de conclusie getrokken dat de machine vervangen moet worden, maar niets is minder waar! Het is belangrijk om eerst goed te kijken of je dit probleem niet zelf kunt verhelpen. De onderdelen in een wasmachine zijn over het algemeen eenvoudig te vervangen met een tang en schroevendraaier waardoor reparatie niet moeilijk is. Daarnaast vind je op onze site instructievideo’s en reparatie-onderdelen voor alle merken wasmachines. Het verhelpen van klachten en het oplossen van defecten kun je dus zelf! Of je nu onderdelen nodig hebt voor een nieuw of oud model wasautomaat, in onze webshop kan je de wasmachine onderdelen eenvoudig bestellen. Kun je je vervangingselement niet vinden in ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Een andere benaming voor wasmachine is wasautomaat.