Centrifuge onderdelen

6 artikelen

Centrifuge onderdelen

Kies het merk van je Centrifuge

Of kies een Centrifuge onderdeel

Voor de meeste huishoudens geldt dat de centrifuge geïntegreerd is in de wasmachine, en dat de centrifuge wordt gecombineerd met een wasdroger. Dat was vroeger wel anders. Toen hadden veel mensen hun wasautomaat gescheiden van de centrifuge, weinig mensen hadden de luxe van een droogautomaat erbij. Een centrifuge (in België een droogzwierder genoemd) kun je eigenlijk niet missen. Door centrifugale kracht (middelpuntvliegende kracht) wordt het water uit het natte wasgoed geperst waarmee de was klaar wordt gemaakt voor de volgende stap, de droger of nog beter…de waslijn. Voor kleding is alleen een centrifuge vaak beter dan de combinatie met een hete wasdroger. Kleding blijft langer mooi en economisch gezien ben je een stuk duurzamer wanneer je de gecentrifugeerde was aan de lijn hangt, in plaats van de was in de droogtrommel te stoppen.

Zo’n centrifugetrommel heeft aardig wat te verduren. In korte tijd maakt hij veel bewegingen en het apparaat vangt veel trillingen op. Dat zorgt er voor dat goed onderhoud nodig is, maar ook dat het bijna niet voorkomen kan worden dat de centrifuge of zwierder een keer kapot gaat. Gelukkig is PartsNL er dan nog. Wij kunnen je helpen aan de reparatie onderdelen die je nodig hebt om je apparaat weer op gang te krijgen; een remkabel, ophangrubber, centrifuge matje of handle, wij hebben het onderdeel op voorraad voor je en leveren producten van alle fabrikanten. Denk hier bijvoorbeeld aan Zanussi, Electrolux, AEG of Miele.

Heb je vragen over de reparatie, of wil je zeker weten of je het juiste onderdeel bestelt? Kijk bij ons adviescentrum. Je vindt hier bijvoorbeeld ook de handleiding van je huishoudelijke apparaat.

Andere benamingen voor centrifuge onderdelen zijn Droogzwierder wisselstukken, Slingeraar wisselstukken.