Houd uw koelkast fris

  • De juiste temperatuur is zo'n 4 tot 7 graden Celcius. Je zou dit kunnen controleren met deze thermometer.
  • Maak gebruik van de juiste plaats. Aangezien de koudste plek onderin de koelkast is raden wij aan om rauwe producten onder in de koelkast te bewaren. Dit is ook om te voorkomen dat bacteriën uit rauwe producten op bereide producten kunnen druppelen.
  • Vriesvak.
    Heeft u een koelkast met vriesvak, ontdooi dan het vriesvak zo’n twee a’ drie keer per jaar. Dit is heel belangrijk omdat de ijslaag van het vriesvak anders te dik wordt en de temperatuur moeilijk te regelen is. Het gaat sneller met diepvries snel ontdooier. Daarnaast kunt u met een zachte ijskrabber de laatste restjes ijs verwijderen. Belangrijk is om het vriesvak na te drogen.
  • Vervelende koelkast luchtjes.
    Deze zijn vaak afkomstig van bedorven voedsel, haal dit eerst weg. Achter in de koelkast zit een gaatje en deze zit vaak verstopt. Deze dus eerst schoonmaken en er blijft altijd een geurtje hangen daarvoor kunt u er een koelkast verfrisser in hangen.


< Terug