Een goed gevulde koelkast bespaard energie

U zou denken dat een volle koelkast harder moet werken. Maar het tegendeel is waar. Hoe voller uw koelkast is, hoe constanter de temperatuur is. Alles blijft dus goed koel en u bespaart op de energiekosten. Alleen al daarom is een goed gevulde koelkast een goed idee.

In het groot inkopen is slim. Het is relatief goedkoper en het is bovendien goed voor uw koelkast. Neem bijvoorbeeld de vriezer. Let op weekaanbiedingen van uw favoriete vleeswaren en leg een voorraad aan. U kunt uw vlees in z'n geheel of in kleinere porties in diepvrieszakken sealen. Als ze goed dicht zijn, kunt u ze tot wel zes maanden in de diepvries bewaren. U kunt de vriezer verder vullen met gesealde zakjes fruit en groenten voor gezonde maaltijden of goedkope smoothies.

In de koelkast hoeft u alleen voldoende plek over te laten zodat de koele lucht kan circuleren en zodat u kunt zien wat achterin staat. Zet de meest gebruikte dingen voorin zodat u ze meteen kunt pakken als u de deur opent. Als uw kinderen regelmatig de deur lang open houden om hun favoriete snacks te zoeken, zet deze dan op ooghoogte neer zodat geen energie wordt verspild. Bewaar onbereid vlees en vis op het onderste rek waar ze het minst snel bederven zodat u minder vaak voedsel verkwist door het te moeten weggooien.< Terug