Wasautomaat onderdelen

Filter 2113 resultaten
Wasautomaat onderdelen

Kies het merk van je Wasautomaat

Of kies een Wasautomaat onderdeel

Wasautomaat onderdelen en accessoires

In Nederland werd wasgoed traditioneel op maandag gewassen. De wekelijkse wasdag was een van de zwaarste klussen in het huishouden. De komst van de wasautomaat zorgde dus voor een ware revolutie in het dagelijkse leven van de huisvrouw. Inmiddels is de traditionele wasdag helemaal uit beeld verdwenen en is de wasautomaat de trouwe vriend van ieder huishouden. Niemand zit te wachten op een wasautomaat die niet of nauwelijks wast, of waar een vervelende stank vanaf komt. Bij een storing aan een wasautomaat wordt vaak de conclusie getrokken dat de machine vervangen moet worden, maar niets is minder waar! De onderdelen in een wasautomaat zijn over het algemeen eenvoudig te vervangen met een tang en schroevendraaier, waardoor reparatie niet moeilijk is.

Wasautomaat kapot

Draait de trommel van je wasautomaat niet meer? In bijna alle gevallen betekent dit dat de koolborstels van het apparaat versleten zijn. De koolborstels zijn twee stiften van koolstof die in een kunststofhouder op de wasmachinemotor gemonteerd zitten. Als de achterplaat van de wasautomaat eraf is, kun je vaak heel makkelijk zelf de motor losmaken en de koolborstels vervangen. Als je de motor van de wasautomaat nog wel hoort draaien, is waarschijnlijk de aandrijfriem eraf of kapot. Deze riem kun je gemakkelijk zelf vervangen, je hoeft alleen maar de achterkant van de wasautomaat los te maken. Als er water in de trommel blijft staan, kijk dan eerst de pomp en het filter na. Het kan zijn dat hier iets in zit dat de boel blokkeert of dat bijvoorbeeld de slang dubbel zit waardoor de afvoer verstopt raakt. Is dit niet het probleem, dan is waarschijnlijk je afvoerpomp kapot. Je kunt dit zelf nagaan door de afvoerpomp los te draaien van het filterhuis en de machine vervolgens op pompen te zetten. Als de schoepen niet draaien, moet je de pomp vervangen.

Als de deur van de wasautomaat niet meer open gaat, is je apparaat praktisch onbruikbaar. Je kunt namelijk pas beginnen met wassen als het wasgoed in de machine zit. Vaak wordt het probleem veroorzaakt door een defecte deurgreep. Je hoeft gelukkig niet meteen een nieuwe deur aan te schaffen, maar je kunt zelf in enkele stappen je deurgreep vervangen. In ons adviescentrum vind je een handige reparatievideo waarin precies wordt uitgelegd hoe je een nieuwe deurgreep op je wasautomaat kunt monteren. Maakt de machine veel lawaai, dan zijn meestal de lagers versleten. Als de lagers van de machine afgesleten zijn, zal de wasmachine een harder geluid maken dan voorheen. In het begin zal een kapotte wasmachinelager, een zacht gerommel laten horen, dit zal snel toenemen tot een luider, gierend geluid. Controleer of de wasmachinetrommel soepel draait door met de hand de trommel rond te draaien. Als het rond draaien niet soepel aanvoelt, maar er speling wordt geconstateerd of de trommel onregelmatige bewegingen maakt, zijn de lagers versleten. Als je hebt geconstateerd dat de kogellagers van de wasautomaat defect zijn, is het verstandig deze zo snel mogelijk te repareren, Anders kan er meer schade ontstaan aan andere onderdelen van de wasautomaat bijvoorbeeld aan de trommel, trommel-as en/of lagerkruis en is het niet meer de moeite waard je apparaat te repareren. Om het je makkelijk te maken, hebben we een stappenplan gemaakt hoe je zelf de lagers van je wasmachine kunt vervangen.

Wasautomaat onderdelen en accessoires bestellen?

In een wasautomaat zitten tientallen onderdelen: van koolborstel, filter, manchet, pomp en deurrubber tot schokbreker, zeepbakje en lager. Of je nu onderdelen nodig hebt voor een nieuw of oud model wasautomaat, in onze webshop kun je eenvoudig de wasautomaat onderdelen bestellen die je nodig hebt. Veel verkochte merken zijn AEG, Miele en Bosch. Het aanschaffen van een vervangend onderdeel is de ideale oplossing om je apparaat weer aan de praat te krijgen. Neem een kijkje in onze webshop en vind het passende element om de levensduur van jouw wasautomaat te verlengen. Daarnaast vind je op onze site instructievideo’s en reparatieonderdelen voor alle merken wasmachines. Het verhelpen van klachten en oplossen van defecten kun je dus zelf! Kun je je vervangingselement niet vinden in ons assortiment? Neem dan gerust contact op met de PartsNL-klantenservice. Onze ervaren medewerkers staan iedere werkdag voor je klaar van 08.15 tot 16.30 uur.