Bruynzeel Oven-Magnetron onderdelen Adviescentrum

Filter 86 resultaten

Kun je eten opwarmen in de oven?

Als je geen magnetron hebt of simpelweg niet de voorkeur geeft aan opwarmen in de magnetron of in de pan, is het heel goed mogelijk om je gerecht op te warmen in de oven. Sterker nog, in sommige gevallen krijg je juist een beter resultaat als je kiest voor de oven in plaats van de magnetron. Vooral gerechten die bereid zijn met (blader)deeg, worden lekkerder en knapperiger als je deze via de oven afbakt. In de magnetron wordt het deeg vaak slap en zacht. Wel ben je iets meer tijd kwijt aan opwarmen in de oven, omdat het apparaat meestal nog voorverwarmd moet worden en je het betreffende gerecht toch vaak nog wel voor tien tot vijftien minuten in de oven plaatst. 

Hoe lang je het betreffende gerecht precies in de oven zet en welke temperatuur je ervoor kiest, hangt af van het eten dat je wil opwarmen. Soms zijn er in de handleiding van je oven richtlijnen te vinden voor het opwarmen van specifieke gerechten. In andere gevallen is het raadzaam om de temperatuur niet te hoog in te stellen (rond de 180 graden Celsius is meestal prima) en je gerecht goed in de gaten te houden.