Dampkap wisselstukken

Filter 554 resultaten
Dampkap onderdelen

Kies het merk van je Dampkap

Of kies een Dampkap onderdeel

Onderdelen afzuigkap

De keuken is in de loop der jaren uitgegroeid tot een sociale plek waar gekookt, gegeten en geleefd wordt. Het bruisende hart van elk huis. De afzuigkap heeft een essentiële rol gespeeld bij de ontwikkeling van de keuken van functionele ruimte naar een geliefde leefruimte. De goede ventilatie in de keuken zorgt er tenslotte voor dat je altijd geniet van een schone, frisse ruimte. Als de afzuigkap niet doet wat hij moet doen, ontstaat er dan ook al snel overlast. Gelukkig kun je de reparatie eenvoudig zelf uitvoeren met de afzuigkap onderdelen uit het assortiment van PartsNL.

Vervang de onderdelen van je afzuigkap eenvoudig zelf

De afzuigkap wordt intensief gebruikt, en moet hard werken wanneer jij lekker staat te koken of te bakken. Regelmatig wat onderhoud plegen is daarom heel belangrijk. Als je de dampkap regelmatig controleert en schoonmaakt, verleng je de levensduur van de onderdelen aanzienlijk. Doe je dat niet, dan zul je ze iets sneller moeten vervangen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om ervoor te zorgen dat de metalen vetfilters niet verstopt raken, door ze eens in de acht tot tien weken schoon te maken. Spoel ze af met heet water, of laat ze meedraaien in de vaatwasser.

Eén van de meest gehoorde klachten is dat een recirculatie-afzuigkap de kooklucht niet weg zuigt. Dit kun je vaak eenvoudig voorkomen door het koolstoffilter tijdig te verwisselen. Afhankelijk van het gebruik en je kookgewoonten moet je dit filter iedere zes maanden vernieuwen.

Doet de verlichting van je afzuigkap het niet meer? Ook de lampjes van je afzuiginstallatie zijn soms aan vervanging toe. Haal het afdekglas voor de lichtjes los en verwijder het lampje. Zorg ervoor dat je het afdekkapje er heel voorzichtig afhaalt met een kleine, platte schroevendraaier of een mesje. Deze beschermingsglaasjes voor de lichtjes van de afzuigkap sneuvelen namelijk regelmatig. Heb je onverhoopt toch het glaasje gebroken? Niet getreurd, in onze webshop bestel je met enkele simpele klikken de juiste verlichting en afdekglaasjes voor je keukenventilatie.

Welk defect je ook tegenkomt, PartsNL biedt altijd de oplossing. Wij beschikken over alle benodigde afzuigkap onderdelen zodat je apparaat snel weer optimaal functioneert.

Afzuigkap onderdelen bestellen

Blijven de kookgeuren- en dampen lang hangen in je keuken, wordt de lucht niet goed gezuiverd en ontstaat er een vettige aanslag op wanden en plafond? Originele onderdelen van onder andere de merken Whirlpool, Itho, Bosch en Pelgrim zijn bij ons verkrijgbaar. Voor ieder type afzuigkap verkopen wij artikelen als koolstoffilters, afdekglaasjes voor de lamp en bedieningsschakelaars. Kom je er niet uit met bestellen, of heb je vragen over een bepaald product? Dan staat het PartsNL serviceteam graag voor je klaar.