Vijf originele manieren om je kabels weg te werken

Door al onze elektrische apparaten en gadgets is er soms geen doorkomen aan de wirwar van kabels en stekkers in huis.

Naast de kabels van de tv, router, computer en diverse sfeerloze stekkerdozen hebben we ook nog te maken met rondslingerende snoertjes van opladers en adapters voor onze smartphones, laptops en tablets. Tijd voor een flink staaltje kabelmanagement om die slordige kabeljungle in huis te verbergen. Natuurlijk wil je de kabels wel in stijl wegwerken, zodat het er ook nog een beetje mooi uitziet. Dit artikel staat bol van de snoerinspiratie om al die rondslingerende kabels en stekkertjes op een eenvoudige en nette manier te verstoppen in je interieur.

1. Pegboards zijn superhandig om je snoeren te organiseren. Deze borden vol gaatjes kun je werkelijk overal in huis gebruiken als ophangsysteem. Hang al je snoeren op het pegboard en onttrek het bord aan het zicht door het bijvoorbeeld onder het bureau te plaatsen. Je zou eventueel nog een gordijn kunnen ophangen aan de achterkant van het bureau, en daar het bord achter kunnen verbergen. Vind je een pegboard aan de prijzige kant? Ga dan zelf creatief aan de slag met deze handige DIY.

kabels wegwerken interieur2. Je kunt de kabelkluwen natuurlijk ook onderdeel maken van je interieur, in de vorm van een creatieve muurdecoratie. In plaats van de elektriciteitsdraden volledig weg te stoppen, maak je van al die snoertjes en draden zo een echte eyecatcher aan de muur. Gebruik je fantasie om die vervelende draden te veranderen in een chique kunstwerk. De ideale manier om je saaie, lege muren te versieren. Je kunt er zelfs voor kiezen om de kabels in een bepaalde kleur te verven, zodat het nog beter bij de rest van je inrichting past. Je eigengemaakte muurkunst frist meteen je hele interieur op, en zorgt voor een geheel nieuwe uitstraling! Op Pinterest vind je een heleboel leuke ideeën om zelf mee aan de slag te gaan. 

3. Zie je een muurdecoratie niet zo zitten, maar houd je wel van een creatieve uitspatting op zijn tijd? Versier dan je kabels bijvoorbeeld met kralen, washi tape of touw en maak de meest kleurrijke snoercreaties. Zo zijn je snoeren niet alleen maar functioneel, maar ook nog eens zeer interieurproof. 

4. Klem je kabels vast in een handige kabelhouder of gebruik kabelclips om je snoertjes vast zetten. Zo houd je al je elektriciteitsdraden achter de tv of onder je bureau netjes bij elkaar. De kabelclips zijn bijvoorbeeld ook heel handig in de auto, aangezien je het snoer zo gemakkelijk kunt bevestigen aan je dashboard, en het niet in de weg zit tijdens het rijden. Rondslingerende snoeren zijn hiermee voorgoed verleden tijd.

5. Bouw je eigen snoerenstation om alle rondslingerende opladers en adapters een vaste plek te geven. Gebruik bijvoorbeeld deze DIY voor het maken van je eigen docking station. Als je niet al te veel moeite en tijd kwijt wilt zijn, kun je natuurlijk ook een mooie, vrolijke opbergdoos gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is een gat maken in de achterkant voor je kabels en snoertjes, en klaar ben je! Het voordeel van een station of opbergbak is dat je ze overal neer kunt zetten en geheel naar eigen stijl kunt personaliseren.