Afzuigkap onderdelen Adviescentrum

Filter 589 resultaten

Hoe maak ik mijn afzuigkap en filters schoon?

Je afzuigkap krijgt iedere dag een heleboel kookluchtjes te verwerken. Het is het onderdeel van je keuken dat waarschijnlijk het meest intensief gebruikt wordt. Naast het afvoeren van kookdampen, trekt een dampkap ook altijd vet aan. Na verloop van tijd wordt de zuigkap hierdoor vettig, stoffig en vuil en zal hij zijn werk minder goed uitvoeren. Een vette laag stof levert ook nog eens brandgevaar op, aangezien stof bij de juiste temperatuur zomaar in brand kan vliegen. Genoeg reden om na het koken altijd even de afzuigkap af te nemen met een doekje. Dit scheelt je een boel schoonmaakwerk achteraf. Je kunt beter iedere dag een halve minuut bezig zijn met het onderhoud van je ventilatiesysteem, dan dat je een paar keer per jaar de hele dag kwijt bent met het verwijderen van een dikke, vieze vetlaag en aangekoekte stofwolken. En zeg nou zelf, onder een blinkende afzuigkap is het toch veel prettiger koken?

Hoe maak ik mijn afzuigkap schoon?
Gebruik voor het schoonmaken van de buitenzijde van de dampkap een krachtige vetoplosser. Hiermee verwijder je effectief alle aanslag en vette vingers van het apparaat. Wij verkopen een uitgebreid assortiment aan vetoplossers en reinigers om je afzuigkap schoon en glanzend te houden. Spuit de oplosser op de wasemkap en laat dit even inwerken. Neem de buitenkant af met een schone, vochtige doek. Wrijf vervolgens nog licht na met een droge doek.

In ons afzuigkap-assortiment vind je diverse vetoplossers en reinigers om je afzuigkap schoon en glanzend te houden. Spuit de oplosser op de wasemkap en laat dit even inwerken. Neem daarna de buitenkant af met een schone vochtige doek. Wrijf vervolgens nog licht na met een droge doek. Denk eraan dat je een zachte doek gebruikt bij het schoonmaken, je wilt natuurlijk geen krassen maken in het materiaal. Ook voor het onderhouden van roestvrijstalen dampkappen hebben wij de juiste producten in huis. Met onze speciale RVS-reinigers verwijder je zelfs de meest hardnekkige vlekken. Daarnaast brengt de reiniger een onzichtbare beschermlaag aan waardoor een volgende vervuiling zich gemakkelijker laat verwijderen. Spuit de reiniger op de afzuigkap en wrijf dit vervolgens uit met een schone zachte doek.

Tip: Vet na het schoonmaken de afzuigkap in met een beetje slaolie of siliconenspray (link). Hierdoor hecht het vuil minder snel en de kap blijft mooi glanzen. Heb je een roestvrijstalen zuigkap? Wrijf hem dan in met glansspoelmiddel voor de vaatwasser. Succes gegarandeerd!

Hoe maak ik mijn filters schoon?
Het voordeel van metalen filters is dat je ze gemakkelijk kunt wassen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een sopje te maken in de gootsteen of simpelweg door ze te reinigen in de vaatwasser. Maak je filters zeker om de twee maanden schoon. Voor het schoonmaken van de vetfilters kun je het beste een speciale reiniger of ontvetter gebruiken. Spuit beide zijden van het filter in met de ontvetter en laat dit gedurende tien minuten inweken. Maak ze daarna schoon met een afwasborstel en heet water. Reinigen met ontvetter is het beste voor je metalen filters, aangezien je dan geen kans hebt op kleurverandering.

Een andere optie is om de filters te reinigen in de vaatwasser. Wij raden altijd aan om de filters met de hand schoon te maken met een speciaal daarvoor bestemde reiniger of ontvetter. Bij het reinigen in de afwasmachine is de kans op verkleuring namelijk erg groot! Zelfs als je filters volgens de handleiding vaatwasbestendig zijn, dien je er rekening mee te houden dat ze (ietwat) zullen verkleuren. Wil je ze toch reinigen in de vaatwasser, doe dit dan op de volgende manier: Leg de filters plat in de vaatwasser met de vette kant naar onderen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is zodat ze niet klem liggen. Je hoeft de filters niet heel heet te wassen, een programma van veertig graden is voldoende. Plaats ze na het drogen weer terug en je kunt met een gerust hart weer heerlijk koken! Hoewel deze vetfilters erg lang mee gaan, is hun levensduur helaas niet onbeperkt. Zijn je filters vettig, zien ze er erg vies uit, en helpt schoonmaken ook niet meer? In onze webshop kun je eenvoudig nieuwe bestellen, zodat je dampkap er weer perfect uitziet.