Afwasmachine onderdelen

1498 artikelen

Afwasmachine onderdelen

Kies het merk van je Afwasmachine

Of kies een Afwasmachine onderdeel

Afwasmachine onderhoud

Nooit meer ruzie over de afwas. De afwasmachine is een tijdbesparende zegen voor menig huishouden. De tijd waarin we servies en bestek met de hand afwasten, ligt al even achter ons. Na een heerlijke maaltijd of gezellig feestje plaats je heel gemakkelijk de vaat in de stalen Truus, en na zo’n anderhalf uur haal je alles er weer schoon en droog uit.

Afwasmachine kapot

Je zult het altijd zien, net wanneer het je niet uitkomt begeeft de afwasmachine het. Vaak blijkt dat het slechts een klein onderdeel is dat zorgt voor de overlast. Wanneer je vieze vaat niet meer goed schoon wordt, komt dit vaak doordat de sproeiarmen of het filter verstopt zijn. Haal de onderdelen uit de machine en maak ze goed schoon. Controleer ook of de sproeiarmen goed kunnen ronddraaien. Als dit niet het geval is, blijft de sproeiarm namelijk water spuiten richting de deur en dit leidt uiteindelijk tot de lekkage. Komt je servies nog steeds niet blinkend tevoorschijn, vervang dan de sproeiarmen van je afwasmachine.

Lekt je afwasautomaat telkens water? Het is goed mogelijk dat de afvoerslang van je apparaat kapot is. Zoek de slang op en kijk of er een gat of scheur in zit. Zit er inderdaad een lek, vervang de afvoerslang dan voor een nieuwe. Als het deurrubber niet goed aansluit of versleten is, kan de machine ook gaan lekken. Je kunt dit snel oplossen door de deurrubbers te vervangen. In onze webshop kun je eenvoudig nieuwe rubbers bestellen.

Water dat blijft staan in je afwasmachine is misschien wel het meest voorkomende probleem. Dit is vaak een teken dat de afvoer geblokkeerd wordt door bijvoorbeeld etensresten. Verwijder de filters en sproeiarmen en kijk of er vuil of vettigheid in de afvoer zit. Controleer ook meteen het afvoerbuisje en de filters. Vieze filters kunnen namelijk ook voor een waterballet zorgen, aangezien de machine niet meer kan afpompen als de filters verstopt zijn. Daarnaast kan een kink of deuk in de afvoerslang de waterafvoer blokkeren. Het kan zijn dat bij het plaatsen van je afwasmachine hier per ongeluk een deuk in is gekomen. Controleer de slang en zorg ervoor dat deze weer netjes loopt zonder knikken.

Wij beschikken over een compleet assortiment afwasmachine onderdelen zodat je apparaat snel weer perfect functioneert. In de meeste gevallen kun je de storing zelf verhelpen door reparatie of vervanging van bepaalde onderdelen. Vergeet niet onze reparatievideo’s te bekijken waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je je afwasmachine kunt repareren. In ons adviescentrum vind je nog meer vaatwasseradvies. Ook geven wij tips over hoe je je apparaat het beste kunt onderhouden.

Afwasmachine onderdelen en accessoires

Originele onderdelen van onder andere de populaire merken Bosch, Siemens en AEG vind je bij ons. Voor ieder type afwasmachine zijn talloze onderdelen en accessoires beschikbaar, zoals bijvoorbeeld de afvoerpomp, het bestekbakje en de korfwieltjes. Deze specifieke elementen, die het verschil kunnen maken in de levensduur van je afwasmachine, vind je allemaal in onze webshop.

Afwasmachine onderdelen bestellen?

Voor verschillende merken en types afwasmachine hebben wij een uitgebreid assortiment aan vervangende onderdelen. Heb je een vraag over een product of kom je er niet helemaal uit? Ons serviceteam voorziet je graag van het juiste advies. De helpdesk is iedere werkdag te bereiken van 08.15 uur tot 16.30 uur.

Andere benamingen voor afwasmachine zijn vaatwasser, afwasautomaat, vaatwasmachine.