Beïnvloedt het type schaal dat ik gebruik het bakresultaat?

Schalen beïnvloeden het eindresultaat. Let op de instructies die bij de schalen meegeleverd worden. Hier volgen enkele richtlijnen over het gebruik:

  • Licht gekleurde aluminium schalen en vormen: levert een lichtgekleurde korst op.
  • Donker gekleurde aluminium schalen en vormen al of niet bekleed met een donkere anti-aanbaklaag: leveren een donkere korst op en kan doorgaans op lagere temperaturen gebruikt worden (tot 15°C lager). Doorgaans te gebruiken in het midden van de oven.
  • Geïsoleerde bakvormen: weinig of geen kleuring van de onderkant. Te gebruiken onder in de oven. Vraagt soms langere bereidingstijd.
  • Roestvrij staal: lichte zandkleurige korst met mogelijk ongelijke kleur. Vraagt vaak een langere bereidingstijd.
  • Keramische bakvormen en schalen: Knapperige korst
  • Ovenvaste glazen schalen: bruine, knapperige korst. Kan doorgaans op lagere temperaturen gebruikt worden (tot 15°C lager).


< Terug