Vaatwasmachine onderdelen

Filter 1460 resultaten
Vaatwasmachine onderdelen

Kies het merk van je Vaatwasmachine

Of kies een Vaatwasmachine onderdeel

Vaatwasser onderdelen en accessoires

Goed functionerende vaatwasser onderdelen zorgen ervoor dat jouw vaatwasser optimaal werkt en jij tijd bespaart in het huishouden! Geen gedoe meer met groezelige afwasborstels en constante rimpelvingers. De tijd waarin we servies en bestek met de hand afwasten, ligt al even achter ons. Na een heerlijke maaltijd of gezellig feestje plaats je heel gemakkelijk de vaat in de stalen Truus, en na zo’n anderhalf uur haal je alles er weer schoon en droog uit

Vaatwasser onderdelen vervangen

Je zult het altijd zien, net wanneer het je niet uitkomt begeeft de vaatwasser het. Vaak blijkt dat het slechts een klein onderdeel is dat zorgt voor de overlast. Wanneer je vieze vaat niet meer goed schoon wordt, komt dit vaak doordat de sproeiarmen of het filter verstopt zijn. Haal de onderdelen uit de machine en maak ze goed schoon. Controleer ook of de sproeiarmen wel goed kunnen ronddraaien. Als dit niet het geval is, blijft de sproeiarm namelijk water spuiten richting de deur en dit kan uiteindelijk leiden tot lekkages. Komt je servies nog steeds niet blinkend tevoorschijn, vervang dan de sproeiarmen van je afwasmachine.

Lekt je afwasautomaat telkens water? Het is goed mogelijk dat de afvoerslang van je apparaat kapot is. Zoek de slang op en kijk of er een gat of scheur in zit. Zit er inderdaad een lek, vervang de afvoerslang dan voor een nieuwe. Als het deurrubber niet goed aansluit of versleten is, kan de machine ook gaan lekken. Water weet immers zijn weg te vinden door de kleinste kiertjes. Je kunt dit snel oplossen door de deurrubbers te vervangen. In onze webshop kun je eenvoudig nieuwe rubbers bestellen.

Water blijft in de vaatwasser staan

Water dat blijft staan in de machine is misschien wel het meest voorkomende probleem bij vaatwassers. Dit is vaak een teken dat de afvoer geblokkeerd wordt door bijvoorbeeld etensresten. Om dit op te lossen verwijder je de filters en sproeiarmen en kijk je of er vuil en/of vettigheid in de afvoer zit. Controleer ook meteen de afvoerbuis en de filters. Vieze filters kunnen namelijk ook voor een waterballet in de keuken zorgen, aangezien de machine steeds moeilijker zal afpompen als de filters verstopt zijn. Daarnaast kan een kink of deuk in de afvoerslang de waterafvoer blokkeren. Het kan zijn dat bij het plaatsen van je vaatwasser hier per ongeluk een deuk in is gekomen. Controleer de slang en zorg ervoor dat deze weer netjes loopt zonder knikken.

Wij beschikken over een compleet assortiment afwasmachineonderdelen zodat je apparaat snel weer perfect functioneert. In de meeste gevallen kun je de storing zelf verhelpen door reparatie of vervanging van bepaalde onderdelen. Vergeet niet onze reparatievideo’s te bekijken waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je eigenhandig je afwasmachine kunt repareren. In ons adviescentrum vind je daarnaast nog meer vaatwasser advies. Ook geven wij hier diverse tips over hoe je je apparaat in perfecte staat kunt houden.

Vaatwasser onderdelen bestellen?

Originele vaatwasser onderdelen van onder andere de populaire merken Bosch, Siemens, Miele, AEG, Whirlpool en Zanussi vind je natuurlijk bij PartsNL. Voor ieder type vaatwasser zijn talloze onderdelen en accessoires beschikbaar, zoals bijvoorbeeld afvoerpomp, bestekbakje en korfwieltjes. Deze specifieke onderdelen, die het verschil kunnen maken in de levensduur van je vaatwasser, vind je allemaal in onze webshop. Voor verschillende merken en types vaatwasser hebben wij een uitgebreid assortiment aan vervangende onderdelen. Heb je een vraag over een product of kom je er niet helemaal uit? Ons serviceteam voorziet je graag van het juiste advies. De PartsNL-helpdesk is iedere werkdag te bereiken via chat, e-mail en telefoon.