Zeven goede voornemens voor een gelukkig repareerjaar

De feestdagen zijn weer achter de rug en iedereen kijkt reikhalzend uit naar een gloednieuw jaar om in te kleuren. Daar horen natuurlijk ook goede voornemens bij. Meer sporten bijvoorbeeld of duurzamer leven.

Maar wat als je stofzuiger het niet meer doet? Of als je vaatwasser er de brui aan heeft gegeven? Weggooien? Jaarlijks worden er een heleboel apparaten weggegooid die met een klein beetje herstelwerk nog prima een hele tijd mee hadden gekund. Begin daarom vandaag nog met repareren. Dat helpt je bovendien met het verwezenlijken van de volgende zeven goede voornemens:

1. Zuiniger leven
Dit is de meest voor de hand liggende en meest voorkomende reden om zelf aan de slag te gaan. Een reparatie uitvoeren in plaats van een nieuw apparaat te kopen is niet alleen goed voor de portemonnee, ook het milieu zal je dankbaar zijn.

2. Milieuvriendelijker en duurzamer leven
Een beter milieu begint bij jezelf. En wat is een betere manier om het milieu te helpen dan je huishoudelijke apparatuur te repareren in plaats van weg te gooien? Draag niet bij aan die afvalberg van miljoenen apparaten en geef bijvoorbeeld je geliefde stofzuiger een tweede leven door het uitvoeren van een kleine reparatie.

3. Tijd besparen
Heb je ooit geprobeerd om een ​​afspraak te maken met een monteur om vervolgens te horen dat het een week duurt voordat hij langs kan komen? Wie wil er nou een week wachten als bijvoorbeeld zijn of haar koelkast of wasmachine niet meer werkt? Wanneer je bij PartsNL een voorradig onderdeel bestelt, verzenden wij dit nog dezelfde dag. Vervolgens kun je meteen de reparatie uitvoeren, op het moment wanneer het jou uitkomt –zeg maar dag tegen het eeuwige wachten op die monteur.

4. Iets nieuws leren
Wie zegt dat je stopt met leren als je klaar bent met school? Door zelf te repareren leer je hoe verschillende apparaten werken, uit welke onderdelen ze bestaan en hoe je defecten en andere problemen zo snel mogelijk kunt verhelpen.

5. Meer zelfvertrouwen
Niets voelt zo goed als iets doen, waarvan je eerst dacht dat het niet haalbaar zou zijn. ‘Dat heeft mijn vader me nooit geleerd’, is bovendien geen geldig excuus in dit YouTube en WikiHow-tijdperk. Door een dergelijke klus succesvol af te handelen, heb je meteen een goed humeur en stijgt ook nog eens je zelfvertrouwen! Door je hervonden reparatiegeest zal je jezelf er hierna snel op betrappen dat je het huis aan het afspeuren bent op nog meer spullen die je kunt repareren. Waar de oude jij meteen een monteur zou bellen bij een defect, draai jij je hand tenslotte niet meer om voor een doe-het-zelf-klus.

6. Meer ontspannen
Als je eenmaal bent uitgegroeid tot een echte reparatie-expert, merk je dat je volgende keer dat er in huis iets kapot gaat, veel minder gestrest zult reageren. Waarom stressen als je het immers zelf kunt repareren?!

7. Het goede voorbeeld geven
Wanneer je het initiatief neemt om zelf je eigen spullen op te lappen, gebeurt er iets magisch. Vrienden en familie gaan je zien als een reparatiegoeroe, helemaal als ze erbij zijn als jij demonstreert hoe het apparaat weer werkt als nieuw! Ze zullen je om hulp vragen wanneer er bij hen thuis iets stuk is gegaan. Maar een goed voorbeeld doet goed volgen. Schiet ze dus niet meteen te hulp, maar stuur ze naar PartsNL. Met onze vervangende onderdelen en uitgebreide reparatieadvies kunnen ze zelf het probleem oplossen en zo meteen ervaren hoe makkelijk en leuk het repareren van je eigen spullen is.

Begin met repareren, tegen de stroom van wegwerpcultuur in. Word een Handige Harrie en maak van 2018 een duurzaam repareerjaar!

Delen