Wereld Televisiedag: Met deze tips wordt jouw tv-avond pas echt comfortabel

Vandaag heb je pas echt een goed excuus om te bingewatchen: het is namelijk Wereld Televisiedag!

Deze dag is geïntroduceerd in 1996 door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Op deze datum wordt er wereldwijd aandacht besteed aan de groeiende betekenis van de televisie als informatiebron voor de publieke opinie en de wereldpolitiek. Door de tv weten we veel over andere landen en culturen.

Televisie vroeger en nu
In Nederland start de eerste landelijke televisie-uitzending op 2 oktober 1951. Op ongeveer 500 televisietoestellen wordt de uitzending op de voet gevolgd. Het kijkgedrag van Nederlanders is sinds de introductie van de tv in rap tempo toegenomen. Sinds 2014 is er een lichte daling te zien. Dit heeft niet zozeer met het tv kijken zelf te maken, maar wel met de manier waarop. De jongere generatie gebruikt verschillende kanalen om content te bekijken zoals computer, laptop, tablet en smartphone. Beschikbaarheid is hierbij het sleutelwoord, jongeren willen graag programma’s bekijken op de momenten dat het hunzelf uitkomt. Toch is de traditionele televisie nog steeds het meest gebruikte apparaat en het meest populaire tijdverdrijf.

De eerste tv's waren technisch onvolwassen. Kijkers konden op een klein beeldbuisje van 18 cm x 22 cm flikkerende televisiebeelden aanschouwen, als ze tenminste geluk hadden. Sindsdien heeft het uiterlijk van de televisie echter een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van brede vierkante kijkkasten met kleine schermen tot grote smart breedbeeldtelevisies. In de loop der tijd is de tv steeds dunner en lichter geworden. De kwaliteit werd nog beter door de introductie van HD (High Definition). Door deze techniek geeft de tv een haarscherp beeld. Andere technieken die de afgelopen jaren de revue zijn gepasseerd zijn 3D, Ultra HD (4K),OLED en tv kijken in virtual reality. Ieder jaar komen de grote merken met nieuwe functies en toepassingen op de proppen. Het moge duidelijk zijn dat de ontwikkeling van de televisie nooit stilstaat. Vandaag de dag is een programma kijken niet meer simpelweg ‘tv kijken’. Door alle vernieuwingen is tv kijken een ware kijkervaring, en dit maakt het voor de consument iedere keer leuker.

Accessoires voor relaxed tv kijken
Wil jij alles piekfijn geregeld hebben zodat je nog meer kunt genieten van die heerlijk zorgeloze tv-avondjes? Bij PartsNL vind je alles om van jouw filmmarathon een groot succes te maken. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe afstandsbediening, video- of audiokabels, kabelhouders of luidsprekers, bij ons vind je alles wat je nodig hebt. Wij beschikken zelfs over een Digital Wireless Surround Sender om je home cinema set geheel draadloos te maken. Heb jij een flatscreen-tv en wil je deze graag aan de muur bevestigen? Op de PartsNL-Audio & Video pagina vind je vaste, roterende en kantelbare muursteunen. Koken met Jamie Oliver of lekker wakker worden met Goedemorgen Nederland? Draaibare en kantelbare muursteunen maken het mogelijk om overal goed zicht op de tv te hebben. Willen jouw huisgenoten niet gestoord worden door je favoriete soap? Gun ze dan een rustige avond met onze hoofdtelefoon.

Daarnaast denkt PartsNL natuurlijk ook aan de inwendige mens. Een avondje snacken op de bank wordt nog leuker en lekkerder met de Philips Airfryer snackdeksel. Ben jij een echte keukenprins(es) die door ‘Heel Holland Bakt‘ fanatiek aan het bakken is geslagen? Met onze oven-onderdelen houd jij je oven piekfijn in orde en kun je naar hartenlust experimenteren met ovenpopcorn en de nieuwste recepten om daarna relaxed te knabbelen voor de buis. Bij een avondje bankhangen hoort vanzelfsprekend een lekker drankje. Of je nu ontspant met een biertje, of knus onder een dekentje zit met een kopje thee of koffie binnen handbereik, dankzij onze producten laten al jouw drankmakers je nooit meer in de steek. Heeft de hond je dekentje ingepikt? Onze elektrische kachel zorgt voor een behaaglijke warmte in huis.

Verlichting voor sfeervol tv kijken
Natuurlijk is de verlichting ook een belangrijk onderdeel van je eigen thuisbioscoop. Kijk goed welke sfeerverlichting je wilt gebruiken en hoe je deze wilt aansturen. Zo kun je kiezen voor onze Philio Home Automation producten. Deze slimme verlichting kun je laten communiceren met andere aangesloten modules en bedienen via een app. Daarnaast kun het gewenste licht voorprogrammeren, zodat je niet iedere avond de lamp in de ‘juiste stand’ hoeft te zetten. Met één druk op de knop kun je de sfeer aanpassen, zo beschik jij altijd over het perfecte licht!

Ben je door deze tips in de stemming gekomen voor een knusse tv-avond (of –dag), maar heb je geen idee wat je wilt gaan kijken? Dan kunnen wij je de kersverse Nederlandse serie ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’ aanraden. Afleveringen hiervan worden elke maandag om 22.15 uur uitgezonden op NPO 1 en zijn ook te zien via Uitzending Gemist. Hendrik Groen woont in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord waar het leven zo zijn gangetje gaat, totdat hij en zijn medebewoners besluiten om zich aan deze dagelijkse sleur te ontworstelen. Maar de directie en verplegers zitten helemaal niet op opstandige bejaarden te wachten… ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’ is een serie met een lach en een traan, waar je lekker voor kunt gaan zitten. Kijkplezier gegarandeerd! PartsNL wenst u een comfortabele Wereld Televisiedag!

 

 

Delen