Weg wesp: zo hou je ze op een veilige afstand

De wespenplagen zijn in de zomermaanden steeds hardnekkiger door de hogere temperaturen in zowel winter als zomer. Gelukkig kun jij je hier goed op voorbereiden.

Het liefst wil je ongestoord genieten van je heerlijke terras of die picknick in het park. Maar in de zomermaanden zijn de wespenplagen steeds groter en aggressiever. De hoge temperaturen in de afgelopen winters en zomers zijn de oorzaak voor de plaag. Of je nu hysterisch wegrent bij het zien van een wesp of rustig blijft zitten, je wilt er liever vanaf zijn, toch? Maar natuurlijk wel op een diervriendelijke manier. Want nuttig zijn de beestjes ook. Wespen zijn heel efficient en eten die vervelende muggen, teken en vliegen op. 

Tip 1 is natuurlijk: blijf rustig. Sla een wesp niet, want dan kan hij boos worden en je prikken. 

Tip 2: heb je misschien toch een wesp dood gemaakt? Ruim hem dan netjes op. De geur kan andere wespen aantrekken en zij kunnen hier agressief van worden. 

Tip 3: hou ze op veilige afstand met een nepnest. Met een Wazzzpaway nepnest in je tuin denken wespen dat die plek al bezet is. Doeltreffend, diervriendelijk en veilig in gebruik. Hang het nest onder je parasol, dak of boom en jij kunt genieten van de zomer!

Delen