Singles Day: drie survivaltips voor singles in de keuken

Is Thuisbezorgd jouw beste vriend of gris je iedere avond gehaast een maaltijdsalade mee? Geen zorgen: met onderstaande drie artikelen wordt single koken niet alleen efficiënter en goedkoper, maar ook een stuk leuker!

Hangen de kant-en-klaarmaaltijden jou ook de keel uit? Eet je van pure ellende elke avond een maaltijdsalade of laat je voor de zoveelste keer de lokale thuisbezorgservice opdraven om een te dure, kleffe en zijn-beste-tijd-gehad hebbende pita-maaltijd bij je voordeur af te leveren? Kortom: vind je koken voor één persoon ook zo´n ramp, waarvoor je liever geen tijd vrijmaakt? Geen zorgen: met onderstaande drie artikelen wordt single koken niet alleen efficiënter en goedkoper, maar ook een stuk leuker!

1. Keukenweegschaal
Wanneer je in de keuken staat, koken veel mensen op gevoel. Een beetje van dit en een handje van dat. Toch is het verstandig om zoveel mogelijk de vastgestelde hoeveelheden aan te houden. Meten is weten. Hiermee voorkom je dat je met een heleboel restjes blijft zitten die uiteindelijk toch in de prullenbak belanden. Vooral voor het afwegen van pasta, rijst en groenten is een weegschaal erg handig. Schrijf op hoeveel je van alles nodig hebt en weeg dit nauwkeurig af. Zo kook je een stuk efficiënter en voorkom je voedselverspilling.

2. Muffinvorm
Een siliconen muffinvorm is ideaal voor het invriezen van kleine porties soep, sauzen en groenten. Weg met die onhandige grote blokken soep uit de diepvries! Dankzij de vormpjes BlogPartsNL_SinglesDaykun je de hoeveelheden heel precies afmeten. Zodra de inhoud is vastgevroren, kun je de afgepaste delen bewaren in kleine diepvrieszakjes. Wanneer je een portie nodig hebt, kun je het zo uit de vriezer pakken. Het ontdooien van kleine porties gaat ook nog eens een stuk sneller. Handig!

3. Diepvries
De diepvries is jouw beste vriend. En dan niet voor al die kleffe diepvriespizza’s, maar juist om restjes in te bewaren. Kook bijvoorbeeld dubbele porties (of extra veel), zodat je de helft in kunt vriezen. Het gezegde luidt niet voor niets: wie wat bewaart die heeft wat. Op drukke dagen wanneer je eigenlijk geen tijd hebt om te koken, haal je zo een verse maaltijd uit de vriezer. Het fijne is dat je bijna alles kunt invriezen, van nasi tot maaltijdsoepen en pastasaus. Gebruik speciale diepvrieszakjes en verdeel je eten in afgepaste porties. Met een diepvries voorkom je daarnaast ook het bekende probleem dat je de hele week hetzelfde moet eten omdat je teveel hebt klaargemaakt.

Als single hoef je dus zeker niet zielig in je uppie aan de lauwe prak te zitten. Ga voor solo in stijl. Trek je verstofte keukenschort uit de kast en verwen jezelf met een verrukkelijke maaltijd. Een relatie? Voor zijn of haar kookkunsten hoef je het niet meer te doen!

 

Delen