Kärcher maakt je tuin klaar voor het voorjaar

Geniet jij ook zo van het feit dat de dagen steeds langer worden? Nu de tuin langzaam ontwaakt uit zijn winterslaap, wordt het des te duidelijker dat je voormalige paradijsje wel een opknapbeurt kan gebruiken. Het terras, balkon en tuinmeubilair zijn bedekt onder een dikke laag mos en algen en je handen gaan spontaan jeuken om de boel eens flink aan te pakken.

Gelukkig kun je over een paar weken de hogedrukreiniger weer uit de garage tevoorschijn toveren en kan de grote tuinschoonmaak beginnen. De Kärcher-hogedrukspuit is zeer eenvoudig in gebruik, je steekt hem gewoon in het stopcontact en gaat aan de slag. Of je nu met een krachtige straal het terras wil ontdoen van alle mos en ander vuil of dat je je tuinset weer wil laten stralen, met de multifunctionele accessoires van Kärcher kan het allemaal.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is natuurlijk doodzonde als je je al in je overall en tuinlaarzen hebt gehesen, helemaal klaar voor de grote schoonmaak, en vervolgens tot de conclusie komt dat je hogedrukreiniger het niet doet. Meestal ontstaan deze problemen doordat het apparaat een tijdje niet gebruikt is en tussentijds niet uitgebreid gecontroleerd en gereinigd is. Wanneer je je hogedrukreiniger na de winterperiode weer tevoorschijn haalt, zal je eerst enig onderhoud moeten plegen voordat je er weer mee aan de slag kunt. Ontlucht het apparaat goed voordat je hem weer in gebruik neemt: steek de stekker in het stopcontact, schakel het apparaat in zonder de aangesloten hogedrukslang en wacht ongeveer twee minuten tot het water zonder bellen uit de hogedrukaansluiting stroomt. Zet het apparaat weer uit en sluit nu de hogedrukslang aan. Test of de hogedrukspuit de juiste werkdruk heeft en of de pomp meteen afslaat bij het loslaten van de spuitlans. Als de hogedrukreiniger niet goed ontlucht is, merk je dit meteen. Het apparaat zal niet de normale werkdruk bereiken en het lijkt net alsof de pomp zijn werk niet goed uitvoert. Daarnaast is het na een periode van stilstand goed om de rubbertjes van de losse onderdelen te behandelen met vet of siliconenspray. Zo loopt alles weer soepel door.

Vertoont je hogedrukreiniger plotseling mankementen? PartsNL helpt je weer naar succesvolle hogedruksferen. Als hogedrukreinigerspecialist en officieel Kärcher-distributeur verkopen wij alle onderdelen om je apparaat snel weer op te lappen. Is de vuilfrees verroest, het afdichtingsrubber poreus of de slang lek? Met een reserveonderdeel van PartsNL spuit je snel weer op volle kracht! In onze Kärcher-shop vind je ook een groot assortiment accessoires en reinigingsmiddelen. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, daarom geven wij op onze hogedrukreiniger-pagina antwoord op enkele veelvoorkomende onderhoudsvragen. Door je apparaat op de juiste manier te onderhouden kun je veel problemen voor zijn en houd je je krachtige reinigingssysteem in perfecte staat.

Maak samen met Kärcher je tuin en terras klaar voor de lente en duik bij het zien van de eerste zonnestralen gezellig de tuin in om de barbecue aan te steken. Je vrienden en familie zullen versteld staan: je sombere tuin is getransformeerd tot een klein paradijs waar het goed toeven is. Heb jij de smaak van het schoonmaken te pakken? Binnenkort komt onze Grote Schoonmaakgids uit; daarmee geef jij je hele huis een flinke schrobbeurt!

Delen