Gourmetpret begint bij PartsNL!

Gourmetten is een typische Hollandse traditie, gezellig met elkaar aan de eettafel en bakken maar!

Vooral tijdens de kerstdagen draaien onze gourmetstellen op volle toeren. Gourmetten is dan ook het ideale kerstdiner, omdat het weinig voorbereiding nodig heeft. De gastheer of -vrouw hoeft niet uren in de keuken te zwoegen op een driegangenmenu, maar iedereen kan zelf zijn eigen pannetje vullen met vlees, vis, groente of iets anders en zo een lekkere maaltijd samenstellen. Dat scheelt een heleboel feestdagenstress.

Kom je er bij het uitpakken van je gourmetset achter dat je set niet meer compleet is en dat er een pannetje ontbreekt? Of zien je pannetjes er na alle gezellige avondjes smoezelig uit en krijg je het vet en vuil niet meer weg? Schaf dan nieuwe pannetjes aan in onze webwinkel. Of je nu pannetjes zoekt van Tefal, Moulinex of Vivalp, met ons gourmetgerei beschik jij over alle essentiële ingrediënten om jouw feestavond tot een succes te maken.

Schoonmaak en onderhoud
Na een gezellige avond smikkelen van al het lekkers op de bakplaat met vrienden of familie, wacht de volgende dag een minder plezierig karweitje: het schoonmaken van het gourmetstel. Om niet telkens een eindeloze strijd te moeten voeren met het vieze gourmetapparaat, is het belangrijk om bij de aanschaf van ervan goed te kijken naar de manier van schoonmaken en onderhoud. Als je geen poetskoning(in) bent, kun je het beste kiezen voor een gourmetset met vaatwasmachinebestendige onderdelen. Je kunt de pannetjes en plaat dan gewoon in de vaatwasser zetten, zo blijft je een hoop schrob- en poetswerk bespaard. Je kunt het gourmetapparaat echter ook eenvoudig met onze frituurreiniger schoonmaken, die je niet alleen voor de reiniging van je friteuse kunt gebruiken, maar die ook in een handomdraai alle vetresten van je gourmetset verwijdert. Een gourmetstel met afneembare bakplaat vergemakkelijkt het reinigen aanzienlijk.

Hoe krijg ik die beruchte gourmetlucht snel het huis uit?
Gezellig gourmetten willen we altijd, maar hoe kom je van die sterk aanwezige gourmetlucht af? Bij PartsNL snappen we hoe vervelend het is om nog dagen in de stank ze zitten, daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet om de gourmetgeur zo snel mogelijk uit je huis te verdrijven.

Tip 1: Ventileer de ruimte
Begin vóór het gourmetfestijn al met ventileren. Zet tijdens het gourmetten de afzuigkap aan en open zoveel mogelijk ramen. Dit kan ook in de ruimte ernaast zijn. Met alle warmte die de plaat en pannetjes afstralen zullen je gasten het niet koud krijgen, dus wat luchten kan geen kwaad. Op deze manier raak je in ieder geval al een deel van de gourmetlucht kwijt.

Tip 2: Maak het extra gezellig met kaarsen
Koop geurkaarsen of geurstokjes. Het aansteken van kaarsen is niet alleen sfeervol, door de sterke geur ruik je na een paar uur niets meer van de gourmetlucht. Laat de lucifer waarmee je de kaarsen aansteekt zo lang mogelijk branden, ook dit werkt neutraliserend voor de lucht in huis.

Tip 3: Kook koffie
Door koffie te gebruiken neutraliseer je de gourmetgeur. Deze eigenschap kun je al tijdens het gourmetten benutten door een beetje gezette koffie in een gourmetpannetje te verdampen. Je kunt de volgende dag ook een pannetje op het fornuis zetten. Je zult zien dat de gourmetlucht snel verdwijnt.

Tip 4: Spice it up!
Maak een lekker kruidig mengsel van kruidnagel, nootmuskaat en een kaneel- of vanillestokje. Kook het mengsel in een klein laagje water en voor je het weet komen de heerlijke kruidige dampen je tegemoet. De volgende dag kun je ook een pannetje met dit mengsel op het vuur zetten.

Tip 5: Gebruik azijn
Zet na het gourmetten een of twee schaaltjes met azijn in de ruimte waar je lekker hebt zitten smullen. Azijn is een echte geurvreter, en dus ideaal voor het opnemen van de zware gourmetlucht. Een andere mogelijkheid is om de azijn te verdunnen met wat water en dit vervolgens in een pannetje aan de kook te brengen. De gourmetlucht heeft geen schijn van kans.

Met deze tips haal jij niet alleen het beste uit jouw gourmetavond, maar kun je ook de dagen daarna lekker nagenieten. Wij wensen jou veel gourmetpret toe!

 

Delen