5 x zo deel je je koelkast optimaal in

Je staat er misschien niet bij stil, maar van alle deuren in huis wordt de koelkastdeur het meest geopend. Het is dan ook niet gek dat de ijskast het meest gewaardeerde gezinslid van Nederland is.

Voor de meeste mensen is het een ware uitdaging om de koelkast netjes te houden. Na het boodschappen doen wordt de koeling in het wilde weg volgegooid, terwijl een goed geordende koelkast juist de sleutel is voor het langer vers houden van je voedsel. Een georganiseerde koelkast hoeft helemaal niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Vandaag helpen wij je op weg met 5 ultieme tips om je koelkast beter in te delen.

Groentelade 2001. De groentelade, de naam geeft het al aan, is bedoeld voor groente. Als je een hele grote lade hebt kun je deze efficiënt indelen met behulp van ladescheidingswandjes. Zo houd je alles makkelijk van elkaar gescheiden. Groenten verliezen in de koelkast vaak hun oorspronkelijke smaak door het vocht dat ze opnemen. Je kunt dit voorkomen door een spons in de groentelade te leggen. Op deze manier wordt het extra vocht uit de groenten opgevangen en blijven ze langer vers.


2. Just twist it! Maak een draaiplateau in je koelkast. Dit bespaart ruimte en zorgt ervoor dat je met één draaibeweging kunt pakken wat je nodig hebt. Dit maakt het zoeken naar het juiste flesje of potje een stuk eenvoudiger. Daarnaast kun je ook een draaiplateau met opslagruimte aanschaffen. Dit is de ideale manier om je vers klaargemaakte groenten en fruit te bewaren zonder dat de koelkast meteen vol staat met allerlei Tupperwarebakjes die je continu moet verschuiven.

bier in koelkast3. Voor het bewaren van een groot aantal flesjes wordt meestal een plank in de koelkast gebruikt. Dit is niet altijd handig, zeker omdat alle flesjes beginnen te rollen zodra je er eentje pakt. Door een magnetische strip te bevestigen aan het plafond van de koelkast gebruik je de loze ruimte in je koelkast optimaal en creëer je de perfecte flessenhouder voor bijvoorbeeld flesjes bier en andere flesjes met een kroonkurk. Je kunt deze magneetstrip eenvoudig zelf maken door een kunststof plaatje in de gewenste vorm te frezen. Vervolgens maak je 3 grote gaten in het plaatje, hier kun je de schrijfmagneten in lijmen. Plaats een kleefstrip aan de achterzijde van het plaatje, hiermee kun je het geheel eenvoudig aan het plafond van de koelkast bevestigen. De plek waar de flesjes lagen kun je nu gebruiken voor andere producten.

4. Papierklemmen zijn misschien wel het ultieme wapen bij het organiseren van je huishouden. Gebruik dit eenvoudige klemmetje om je zakje geraspte kaas of wokgroente aan de onderkant van je koelkastrek te bevestigen. Op deze manier gebruik je beide kanten van het rek en houd je extra ruimte over om te stapelen.

diepvries organiseren5. Voor sommige mensen is het indelen van de vriezer een kwestie van heel hard tegen het deurtje duwen en schoppen. Maak van je vriezer je nieuwe bureau en combineer kantoorartikelen met je vriezer om ruimte te besparen. Door een tijdschriftenhouder te gebruiken als opslag voor je kipfiletjes kun je veel meer producten kwijt in de vriezer en het ziet er ook nog eens overzichtelijk uit.

Kijk voor een volledig overzicht van de meest ideale indeling en nog meer handige informatie over het bewaren van producten in de koelkast op de website van het Voedingscentrum. Is een onderdeel van je koelkast aan vervanging toe? In onze webshop vind je allerlei vervangingsmaterialen om je koelkast in topconditie te houden.