Vier tips voor het beveiligen van je IP-camera

Het is natuurlijk ideaal dat je je Dahua Easy4ip camera kunt aansturen via internet. Zo heb je altijd en overal toegang tot je camerabeelden, maar heb je wel eens nagedacht over de veiligheid hiervan?

Veel mensen weten wel dat ze hun netwerk goed moeten beveiligen, maar bij IP-camera’s schiet een goede beveiliging er vaak bij in. Een beveiligingscamera schaf je juist aan om je veiliger te voelen, maar hoe scherm je je camera eenvoudig en effectief af voor ongewenste pottenkijkers? Als gebruiker heb je zelf veel meer invloed dan je denkt als het gaat om de beveiliging van je IP-camera. Ook al is de kans erg klein dat iemand wil meekijken met je camera, voorkomen is altijd beter dan stiekem begluurd worden. Met onze tips zorg je voor een goed beveiligde camera en kun je vanavond weer met een gerust hart gaan slapen.

Tip 1: Zorg dat je beveiliging up-to-date is easy4ip blog
Dahua biedt regelmatig nieuwe veiligheidsupdates aan, om ervoor te zorgen dat je camera altijd zo goed mogelijk beveiligd is. De update van de camera kun je gewoon thuis doen via de app. Dit is heel simpel. Wanneer er een update beschikbaar is, geeft de app dit aan via een rode stip die in het beeldscherm verschijnt. Klik hier op en bevestig dat je de update wenst uit te voeren. Zo heb je altijd de laatste veiligheidsupdate op je camera staan zonder dat je daar ingewikkelde dingen voor hoeft te doen. Houd deze updates goed bij, zodat je altijd verzekerd bent van de beste beveiliging. Op het moment dat je een Dahua Easy4ip camera aanmeldt via de Easy4ip app, dan vraagt de app gelijk of je het standaard wachtwoord (admin) wil veranderen. Het is zeer aan te raden om dit te doen, zo heb je al meteen extra beveiliging op je camera gezet.

Tip 2: Wijzig het wifi-wachtwoord van je router
Routers in Nederland hebben achterop een sticker met daarop het standaard wifi-wachtwoord. Advies: Verander dit wachtwoord, ook dit maakt het moeilijker voor andere gebruikers om op jouw netwerk te kunnen komen.

Tip 3: Update de firmware van je camera regelmatig
Net zoals op je computer, staat er op je camera een stukje software waardoor de camera doet waarvoor hij bedoeld is. Eigenlijk is de firmware het kloppende hart van je camera. Fabrikanten brengen regelmatig nieuwe firmware-updates uit om je camera nog beter te laten werken. Met deze updates kunnen er bijvoorbeeld extra of verbeterde functies toegevoegd worden aan je camera. In het menu van de camera kun je zien welke firmwareversie er op je camera staat. Meer informatie hierover vind je in de handleiding van je camera. Via de Easy4ip app word je altijd op de hoogte gehouden van de nieuwste firmware, er verschijnt een melding in je scherm zodra er een update beschikbaar is. 

Tip 4: Wijzig het standaardwachtwoord van je camera
Je kunt je camera nog zo goed beveiligd hebben, als je het standaardwachtwoord niet wijzigt, maak je het hackers wel heel gemakkelijk. Veel camerahandleidingen zijn online te vinden, en dus ook jouw wachtwoord. Gelukkig kun je een gehackte beveiligingscamera voorkomen door het standaardwachtwoord meteen aan te passen bij het gebruiksklaar maken van de camera. Zorg voor een moeilijk te raden wachtwoord door te kiezen voor een combinatie van kleine letters, hoofdletters en speciale tekens.
dahua blog

Delen