Smart verlichting

Smartverlichting_PartsNL Lampengids.jpgSmart lampen geven een nieuwe betekenis aan licht. Wanneer je kiest voor slimme lampen in huis heb je letterlijk altijd en overal toegang tot je verlichting, zo is in het donker thuiskomen voorgoed verleden tijd. Bovendien hoef je je nooit meer zorgen te maken of je het licht wel hebt uitgedaan. De slimme lampen communiceren via internet met je smartphone of tablet. Via een speciale app kun je de lamp aan- of uitzetten, de lichtsterkte aanpassen of bepaalde persoonlijke comfortscenes instellen. Zo kun je bijvoorbeeld een speciale routine instellen om verlichting aan te zetten als je thuiskomt of juist lampen uit te doen wanneer je weggaat. Je kunt kortom je verlichting instellen voor iedere situatie of gelegenheid. Wanneer je kiest voor smart lighting in huis, heb je wel een basisstation nodig van het gekozen merk. Dit is namelijk de schakel tussen je router en smart lamp waardoor je je verlichting via de app bedient. Als je kiest voor een uitbreidbare smart home automation set zoals Philio, kun je je slimme verlichting ook koppelen aan andere domotica-producten. Met accessoires en sensoren die draadloos te bedienen zijn kun je nog meer uit je slimme verlichting halen.

Eindeloze mogelijkheden
Met smart verlichting pas je met één druk op de knop de verlichting in de huiskamer aan. Of je nu ’s morgens prettig wakker wilt worden, een romantisch diner voor twee in petto hebt of lekker staat te kokerellen in de keuken, met smart lampen creëer je in een handomdraai de sfeer die jij wilt. Slimme lampen bieden je eindeloos veel mogelijkheden. Zo kun je wanneer je op vakantie gaat vooraf lichtscènes programmeren, zodat het lijkt alsof er toch iemand thuis is.

Lichtscénes
Daarnaast kun je verschillende lichtscènes instellen voor ieder moment van de dag. Door je slimme verlichting aan te sluiten op dimmers kun je altijd bepalen welke lampen wanneer gaan branden, en de lichtsterkte naar wens aanpassen. Zo hoef je niet meer iedere avond de lamp in de ‘juiste stand’ te zetten, maar kun je de gewenste setting voorprogrammeren. Met een eenvoudige druk op de knop kun je zo de sfeer veranderen.

Nachtroute
En wat dacht je van een handige nachtroute naar de badkamer? Zo kan iedereen ’s nachts veilig naar de wc, zonder een felle lamp aan te moeten doen en meteen klaarwakker te zijn. Zodra er iemand opstaat zorgt de nachtroute ervoor dat er gedimd licht gaat branden van de slaapkamer naar de wc. Deze nachtroute activeer je met de smart button die je ophangt naast het bed. De button kun je zo instellen dat de lampen op de gekozen route bijvoorbeeld na 12 uur ’s nachts alleen gedimd licht geven. Een andere mogelijkheid is om je verlichting te koppelen aan een bewegingssensor zodat het licht automatisch aanspringt zodra je de kamer binnenloopt, en weer uitgaat zodra je de ruimte verlaat. Door je verlichting zo efficiënt in te zetten bespaar je ook nog eens energie. Daarnaast is de slimme lamp een uitkomst voor de verstrooide medemens die pas op kantoor bedenkt dat het licht in de badkamer nog brandt.

LogoPhilio_PartsNL Lampengids.jpgOp weg naar een slim huis! Maak kennis met onze Philio home automation producten.