Raamwisser schoonmaken en repareren

        • Raamwisser reinigen         
        • Raamwisser repareren  
                    o Mijn Window Vac zuigt het water niet goed meer af en laat strepen achter op het raam
                    o Mijn Window Vac kan niet alle smalle hoekjes van mijn raam bereiken
                    o De accu is snel leeg

Met een raamwisser sta jij fluitend de ramen te lappen: het voelt bijna als hobby! Waar je vroeger stond te stuntelen met volle emmers water, onhandige doekjes en natte sponzen, ben je met dit raamwisapparaat een stuk minder tijd en moeite kwijt. Met de elektronisch aangedreven wisser heb je de ramen makkelijk en snel streeploos schoon. Door de zuigstrip wordt het water efficiënt afgezogen in plaats van dat het op de grond terecht komt. Zo heb je nooit meer last van dat vervelende waterballet, waar je soms bijna tot aan je enkels in staat. Niet voor niets wordt de elektrische wisser ook wel de kruimeldief voor vuil water genoemd. De raamreiniger is erg veelzijdig, naast de ramen kun je hiermee ook de spiegel, douchewand en –tegels, glazen tafel en keukenkastjes schoonmaken.

Raamwisser reinigen
Door je raamwisser na ieder gebruik schoon te maken, zorg je ervoor dat het apparaat zijn werk goed blijft doen en verleng je zijn levensduur. Houd de raamwisser daarvoor nooit onder stromend water, dit apparaat bevat namelijk elektrische componenten. Ontgrendel in plaats daarvan het opzetstuk met de rubberstrips en haal dit los van de zuigmond. Druk op de knop onder de zuigmond en haal de zuigmond er nu voorzichtig af. Maak de zuigmond en de rubberstrips goed schoon onder de kraan. De onderdelen zijn erg kwetsbaar en daardoor niet geschikt voor reiniging in de vaatwasser. Haal nu het vuilwaterreservoir uit de basis, en draai de sluitring eraf. Maak de watercontainer leeg en spoel hem om. De microvezeldoek van de raamwisser kun je volgens wasvoorschrift in de wasmachine reinigen, gebruik daarbij geen wasverzachter. Veeg tot slot de behuizing schoon met een vochtige microvezeldoek en een beetje allesreiniger. Laat alle onderdelen goed drogen voordat je je raamwisser weer in elkaar zet.

Raamwisser repareren
Bezit je een raamwisser van Kärcher die niet meer naar behoren werkt? Met onze vervangende onderdelen en accessoires heb je jouw Window Vac zo weer opgelapt! Hieronder geven wij je tips hoe je enkele veelvoorkomende problemen kunt verhelpen. Als officieel Kärcher-distributeur kunnen wij je daarbij het juiste artikel leveren. Neem snel een kijkje in onze webshop en bestel het benodigde item.

Mijn Window Vac zuigt het water niet goed meer af en laat strepen achter op het raam
Als het water niet meer goed door de wisser opgenomen wordt, kan dit veroorzaakt worden door een versleten zuigstrip. De zuigstrip is gemaakt van rubber en dit materiaal zal na verloop van tijd afslijten. Om neerdruppelend water te voorkomen, is het aan te raden om de zuigstrip te vervangen. Doe dit meteen als je de eerste tekenen van slijtage ziet of als er strepen achterblijven op het raam na het lappen, hoewel je de zuigstrip hebt schoongemaakt. Verwijder de strip door hem links of rechts uit de zuigmond te schuiven. Nu kun je het nieuwe rubber gemakkelijk in jouw Window Vac plaatsen.

Mijn Window Vac kan niet alle smalle hoekjes van mijn raam bereiken
Als je een klein raam hebt of een raam met latwerk, is het soms moeilijk om met de wisser het hele raam te lappen. Om ook in de hoekjes te komen, kun je de speciale smalle zuigmond of een raamwisser voor kleine ruiten (allebei 17 cm breed) gebruiken. Door hun compacte formaat krijg je het hele raam mooi schoon. Je kunt de zuigmonden voor de Window Vac gemakkelijk verwisselen. Druk de grijze knop onder de zuigmond in en haal vervolgens met een opwaartse beweging de mond uit de hals van de Window Vac. Je kunt nu het nieuwe opzetstuk plaatsen.

De accu is snel leeg
De Window Vac ruitenreiniger gaat bij een volledig opgeladen batterij twintig minuten mee. Heb je een WV 5, dan kun je zelfs veertig minuten onafgebroken genieten van je ruitenreiniger. Helaas is dat voor de grote schoonmaak vaak onvoldoende. Wil je zonder onderbreking blijven reinigen? Bestel dan een extra batterij in onze online onderdelenwinkel.