Hoe werken de Venta luchtbevochtigers?

  1. dat algemeen het basis principe van koudeverdamping als beste principe van luchtbevochtiging is, dit in vergelijking met de twee andere basisprincipes: Verdampen en verstuiven.
  2. Omdat het Venta-systeem wereldwijd het enige verdampingsysteem is dat zonder filterkussens werkt. Het water is de Venta-Filter, elke dag fris en dit jaar in jaar uit met de gelijkblijvende perfecte werking.
  3. Omdat het Venta-Systeem de kamerlucht niet alleen bevochtigt maar ook reinigt. Dit is bij verdampers en verstuivers niet mogelijk.

    a.) Verdampers zijn wel hygiënisch maar er vormt zich ketelsteen en dus verkalkt het apparaat zeer snel. Tevens is er verbrandingsgevaar bij het leeggieten en is het stroomverbruik door dit systeem circa 20 maal hoger dan bij een Venta-Airwasher.

    b.) Verstuivers hebben kalkpatronen nodig, alleen als deze zeer regelmatig verwisseld worden, kan er voorkomen worden dat er met de waterdruppels kalk in de ruimte verspreid wordt.

Schematische voorstelling

De Venta-Airwashers zijn perfect omdat zij de droge kamerlucht aanzuigen en deze lucht door de in het water draaiende stapel lamellen voert, hier met vocht wordt aangevuld (onzichtbaar) om daarna weer in de ruimte terug te keren.

De Airwasher verschaft de droge kamerlucht de mogelijkheid om zelf vocht op te nemen van een extreem groot wateroppervlak (tot 4,2 m² LW 44). Dit wordt gerealiseerd in allerkleinste behuizing door twee lamelrollen die in het water draaien.< Terug