De koelkast koelt niet goed genoeg

Als de koelkast slechter gaat koelen kan dit verschillende oorzaken hebben.

De meest voorkomende is dat het spiraal in het koelvak bovenin de koelkast vol zit met ijs. Daardoor kan de koeling behoorlijk beperkt worden. Dit is gemakkelijk op te lossen door de koelkast uit te schakelen en deze te laten ontdooien. Wanneer de koelkast is ontdooid, kunt u de koelkast weer aanzetten. Hiervoor hebben wij ook een ontdooispray.

Een andere oorzaak kan zijn dat de koelribben van de radiator, aan de achterzijde van de koelkast, dicht zitten door stof en vuil, waardoor de radiator onvoldoende gekoeld wordt. Is dit het geval? Verwijder dan het stof en vuil uit de koelkastradiator met een zachte borstel, of met de stofzuiger met daarop een plumeauborstel.

Wees voorzichtig bij het schoonmaken van de radiator. Zorg ervoor dat je niks verbuigt of beschadigt. Je hebt dan kans op lekkage en dan koelt de koelkast zeker niet meer.

Het komt ook voor dat de thermostaat niet meer goed functioneert. Deze thermostaat is waarschijnlijk defect en zal moeten worden vervangen.

Het kan ook zijn dat de compressor defect is, of dat er een lek in het koelsysteem zit. In deze gevallen is de druk verdwenen. Als het koelsysteem praktisch continu blijft draaien, is de kans groot op een lek in het koelsysteem.< Terug