Afzuigkap en filters schoonmaken

Je afzuigkap krijgt iedere dag een heleboel kookluchtjes te verwerken. Het is het onderdeel van je keuken dat waarschijnlijk het meest intensief gebruikt wordt. Naast het afvoeren van kookdampen, trekt een afzuigkap ook altijd vet aan. Na verloop van tijd wordt de afzuigkap hierdoor vettig en vuil. Hoe je de afzuigkap het beste kunt schoonmaken lees je hieronder.

Afzuigkap schoonmaken
Gebruik voor het schoonmaken van de buitenzijde van de afzuigkap een vetoplosser. Hiermee verwijder je effectief alle vette aanslag en vette vingers van het apparaat. Wij verkopen een uitgebreid assortiment aan vetoplossers en reinigers om je afzuigkap schoon en glanzend te houden. Spuit de oplosser op de wasemkap en laat dit even inwerken. Neem de buitenkant af met een schone, vochtige doek. Wrijf vervolgens nog licht na met een droge doek.

Denk eraan dat je een zachte doek gebruikt bij het schoonmaken, je wilt immers geen krassen achterlaten.

Ook voor roestvrijstalen dampkappen verkopen wij diverse krachtige schoonmaakproducten. Deze speciale RVS-reinigers zorgen ervoor dat zelfs de meest hardnekkige vlekken worden verwijderd. Daarnaast geeft de reiniger tevens een onzichtbare beschermlaag waardoor een volgende vervuiling zich gemakkelijker laat verwijderen. Spuit de reiniger op de afzuigkap en wrijf uit met een schone, zachte doek.

Filters schoonmaken
Maak de filters van de afzuigkap regelmatig schoon. Stoffen filters dienen vervangen te worden wanneer ze verzadigd raken met vet. Metalen afzuigkapfilters reinig je met enige regelmaat. Hieronder een uitleg hoe je dit het beste kunt doen.

Voor het schoonmaken van de metalen vetfilters kun je het beste een speciale reiniger of ontvetter gebruiken. Spuit beide zijden van het filter in met de ontvetter en laat dit gedurende tien minuten inweken. Maak de filters daarna schoon met de afwasborstel en heet water. Reinigen met ontvetter is het beste voor je metalen filters, aangezien je dan geen kans hebt op kleurverandering.

Een andere optie is om de filters te reinigen in de vaatwasmachine. Wij raden altijd aan de filters met de hand schoon te maken met een speciaal daarvoor bestemde reiniger of ontvetter. Bij het reinigen in de afwasmachine is de kans op verkleuring erg groot! Zelfs als volgens de handleiding je filters geschikt zijn voor de vaatwasser, dien je er rekening mee te houden dat je filters (ietwat) zullen verkleuren. Wil je toch je filters reinigen in de vaatwasser, doe dit dan op de volgende manier:

Leg de filters plat in de vaatwasser met de vette kant naar onderen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is, en de filters niet klem liggen. Je hoeft de filters niet heel heet te wassen, een programma van 40 graden is voldoende. Plaats de filters na het drogen weer terug en je kunt met een gerust hart weer heerlijk koken!< Terug